Мене некако како да ми се намали млекото периодов... он или не сака подолг период да цица или дреме кога е на града, па како да не стимулира доволно.. после секој подој се молзам, па се надевам дека така ќе стимулирам повеќе млекце.. Од друга страна, зарем е можно од неколку дена вакво губење на ред да се намали? Или па да не е вака некое време, а не сум приметила Се надевам дека со дополнително пумпање ќе вратам.. имав млеко за 2-3 деца да дојам.. сега различно се осеќам
Скокот во 4ти месец, така? Држи се мајка, мене ми беше психички најтежок тој скок. Ке помине ама додека да помине можеш да полудиш. Само не се откажувај од доење, молзи и давај, пумпај редовно. Многу жени го губат млекото во овој скок заради ад и сомневање во себе.
И јас се плашам од ова најмногу, затоа одмолзувај се. И јас така правев вчера, ставив во фрижидер, потоа го дадов тоа млеко и дури беше тргната со јадење, маж ја рани јас спремна и само одма на цице брзински и продолжи. Мора да сме силни, јас си ветив дена веќе нема вака бурно да реагирам, вчера се изнаплакав. И тоа не е во ред. Плачи зошто не цица, потоа плачи оти успеала да цица. Ах хормониии Па не е 4ри месеци она бе Има 3полни месеци и 12 дена. За 2 недели порано ли и почна? По апликација ни пишува дека она е во последниот ден од 3ти скок. Незнам што да мислам. Посегнав по АД ама не фати, се гади, не го препознава и нејќе ништо во уста да стави. Мора да се издржи ова, битно трауми ми се, и во сон сонувам дали јадела, преокупација ептен ми е. Ќе издржиме
Кога спомна болки ми текна ја со какви хорор болки бев на почеток. Не можев маица да сменам од болки Ациди борици набави си мене ми помагаше кога беа прежешки и после одмолзување или ладни облоги ставај
Издржи мајка,голем благодет е да си цица,веќе е воспоставена лактација а ова е само период кој за брзо ќе помине. Камо мене бебето да ми цицаше уште од болница не цицаше поради френулум на јазичето(подврзано јазиче). Не можеше да влече убаво некако се мачеше и нервозен беше. Јас упорна бев ама кога видов дека гладно ми е бебето од страв да не не ми напредува ад му дадов. Дома иста приказна не сакаше да види дојка плачеше само што ќе допреше,се измолзував ама не беше доволно. Бебе повеќе може да исцица отколку што би одмолзиле ние. Ми беше страв да одиме да му го сецнат јазичето дури во понеделникот на 1 месец и 3 недели се убедив ама веќе касно,немам млеко веќе. Имаш можност, прифатило дојка,само напред период е!
Мајки што давате за запек кај бебе 6+ ? Откако почнавме со дохрана бебушка има многу често запек.. Ви благодарам
Јас го поминав тоа ,скоро уште понекогаш се бориме ама уште некој ден има Ќе се измолзуваш сега со молзење не може да извадиш колку што цица тоа ама ќе си олесниш и секако ќе стимулира. @Alishan30 полу заспана пробавте ? Мене само така ми успеваше. Друго да прашам бањајќи ја ја дупнавме бубуличката од бсж. Дали е проблем ? Се загрижив.
Само полузаспана ја лажеме и така успева да цица. Мора така. За бубуличката следи дали ќе зацрвени, или загнои овие денови. Ако да, јави ја на педијатар за локално да ви пишат нешто
Му прекинувам подој за да не се птејафу Плаче, јас го тргам, ама и после ад плаче, ко да сака уште. Ама после тоа ми бљуцка, а знае и да потповрати од што му е многу.
И моето е такво ја на тоа плачење не обрнувам внимание. Ако тоа плачење после 10 15мин го нема и следните 3 саати е мирно расположено бебе не е гладно. Сакам да кажам му треба вреже од 15 до 20 мин каде што ќе сфати дека е најадено Е сега со доење не знам како би идело ова за ад е, другарка 5месеци дои на секој саат ипол ноќе на два саати такво и е бебето не цицало доволно
Па ти значи имаш доволно млеко да цица и да се најаде, нема потреба да го тргаш за да му даваш ад. Зошто не оставаш да се нацица колку што сака, без да му мериш време? Можеби убаво му е на цице, па плаче кога ќе го тргнеш.
Понекогаш после цицање, АД плачат поради гасови а не зош уште им се јаде. Поткрени, тапкај нежно да ждригне/ блуцне. Ако и после тоа плаче тогаш понуди пак млеко/ града
По саат ипол трае тоа додека цица обично, па си одмара, си игра и бидејќи мајчиното е потечно за разлика од аптамил ар, ми го бљуцка, а многу малку го држи. Ретко кога после цицање, а и после подој, не се буни.
Да, моето плаче некогаш после јадење и тоа е додека не ждригне. А ждригне, одма е друго, веднаш се смирува и смее
Точно дека помалку држи мајчино, но почесто ќе цица. Тоа сега му е работа, да цица, да си поигра, да кака, да спие Нека цица колку сака и кога сака, остави гледање на саат. Баш фино што сака цице. Не е бљуцкањето затоа што не е мајчиното густо колку ад, бљуцкаат и бебиња што пијат само ад. Како што спомнаа и погоре, можеби не плаче затоа што е гладно. Крени го да ждригне, можеби ќе се смири, пробај.