1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Која апликација ја користиш ако сакаш да ми кажеш

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    The wonder weeks

3. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Јас сум во болница , пред 2 дена се породив и еве сум хаос. Се супер ама бебе многу ми повраќаше и намали 300 грама ( а постојано е на града, му даваат и ад ама не многу) и ајде крвна слика покачени леукоцити веројатно некоја инфекција од пораѓај (доста ми беше заматена плодовата вода и имав исцедок, а брисевите ми беа чисти) го земаа а јас се утепав од плачење, ми рекоа ке прими антибиотик ;(

4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Честитки мила ,да сте здрави и живи двајцата ,брзо опоравување. Ќе помине се ,само не се нервирај :) бактерија е или обична инфекција ,и како е црп ?

5. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Не ми кажаа за црп, само ми рекоа покачени леукоцоти најверојатно од пораѓај од бело прање. Ке чекам сабајле визита да помине педијатар да прашам. А таман цел ден се гушкавме, многу ми е тешко ;(

6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Не се плаши се ќе помине ,ќе си се гушкате ,можеби уште утре :) уствари во требало ти го донесат за цицање ,само нема да е цело време со тебе ,барем така им ги носеа на цимерките. Со моето е долга приказна. Само позитивна мисла колку и да е клише. И сконцентрирај се на млекото ,масирај гради и туширај ги со жешка вода за да опуштиш канали. На визита секако ќе ти ги кажат сите детали

На 0ли и Cholipam им се допаѓа ова.
  7. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Ne se plasi,nisto strasno,i moeto imase infekcija,pokaceni leukociti i malku pokaceno crp,tri dena primase terapija antibiotici. Samo bidi smirena ke pomine,zavisi vo koja bolnica si porodena,na mene vo cair mi go nosea da go vidam dca tri pati vo denot na po eden saat go ostavaa,imavme i zoltica pa i go soncaa. Koga se porodiv so prvoto vo druga bolnica na cimerkata bebeto i bese so infekcija i ne i go nosea,pa pak se bese vo red. Mnogu cesto novorodencinjata falaat infekcii i se se sreduva so tri dena terapija

На azelea, 0ли, Cholipam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Син ми многу често плаче кога ќе го тргнам не од што е гладно туку од што му се дреме на цицка или сака да ждригне, така да не значи тоа дека немаш млеко пробај како ќе напредува без АД, не друго полесно е и за тебе вака ем цица ем АД да спремиш во меѓувреме ако нема потреба:)

На ..barbie.., 0ли, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    19.119
    И моето примаше ради исцедок наводно кандида сум имала а пред и после бременост чисти брисиви
    Во ремедика се породив и таму ми кажаа дека скоро секое второ дете прима некаков антибиотик
    Немаш причина за грижа 1 2 дена примаат и толку

На Izzy_0504 и 0ли им се допаѓа ова.
  10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.566
    На малиот на лактите му приметувам има егзема. Мачкам со Мустела,ама не се повлекува. Дали е трајна оваа состојба и дали ова се шири или ќе остане само на лакти?

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мачкај јекодерм или еуцерин aquaphore само на лактите (мустелата е хидратантна, мачкај само на тело), ако не се повлекува за неколку дена носи на педијатар да видат дали е атопичен дерматит, егзема, може ќе треба медицинска козметика

Прикачени фајлови:

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.566
    Мачкам стелатопија и на Уријаж исто за атопична кожа, ама не се повлекува. Се гледа дека е дерматит :(

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Probaj so sos sprejot na bioderma na moeto mnogu mu pomogna a celo telo mu beshe isfrlano isto ima atopicen dermatit

На BeLLaDona23 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  14. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Пробај со оваа на еуцерин што ти ја пратив добра е. Ако не носи го на лекар може ќе ви препише кортико ако е многу воспалено.
    Егземата е карактериатична за семејства во кои има некој со астма или алергии. Не е лошо да направите и алерго тест. Понекогаш се јавува кога ќе престане да цица или поради алергија на храна. Кога ќе потпорасне обично исчезнува. @Snowflake92 aко мислиш на овој спреј, да добар е, од истата линија на aquaphore како кремата

Прикачени фајлови:

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Не не од биодерма има спреј сега ќе дтавам слика. Моето беше цело меше нозе грб рачиња го мачкав од ивој спреј и исто атодерм колекцијата за капење масло и балсам после капење еве за една недела 90% подобар е. upload_2021-1-2_9-41-4.png

На BeLLaDona23 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Мајки, малата вчера и денес многу често кака.
    Да напоменам дека нема промена ниту во боја ниту во густина.
    Таа од раѓање уствари беше така со каките ама од кај два месеци се стабилизира и фати некој ред од 2 до 3 пати на ден.

Вчера 7 пати. Почна одкако ручав јас и за 5 часа се искака 4 пати, исто и по вечерата.
    Денес 3 пати до сега.
    Се прашувам можно е да е од нешто што го имам јадено јас? Вчера за прв пат одкако е родена јадев леќа.

Имаме 3 ипол месеца.

17. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Не се плаши, моето исто поради покачени леукпцити примаше антибиотик 4 дена во болница. јас се породив во ремедика и педијатарката рече дека најверојатно е поради инфекција од мене, но дека е мноооогу честа појава кај новороденчиња. Кога излеговме се беше океј

На Cholipam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Да не знаете дали кај нас некаде се продаваат вакви држачи на цуцли
    Мојата само ваква цуцла сака

Прикачени фајлови:

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Луѓе откако дојдовме дома бебево имат нешто проблем какат зелен пролиф и никако не спиет во креветче.
    Само на градава моја спиет тогаш е мирен.

20. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Колкаво е?