6месеци ке прави за 1 недела, спие од 21ч до 7.30 сабајле, со будење на секој саат за да лапне цицка и да продолжи
Другарка беше пред некој ден гинпрашала и рекле имале подебели некои Јас имам една од кај оние Кала што носат од Лидл ама и таа ми е дебела Ај че ги ѕирнам овие фала ти Енци менци го избегавам ради гужвине во сити мол @mar3q да имавме овде ХМ од таму се ќе купував
Онлајн ги гледам јас. Сега ги отворив, останале само број 56 (0-3). Баш ме интересира овие од Бебе Хоум какви се, но најдобро е да ги видиш пред да земеш ако земаш, пишува дека се стандардна величина и одговараат за 0-24 месеци. Од досегашново искуство со вреќички, штом е до 24, огромни е за помали бебиња.
Не ,и јас се мислев ама вака читајќи сум за не. Баш и некни една на ФБ во групите имаше ставено слика детето цело модро на врат ,прашуваше дали е можно од герданот да е. Фобија добив од сликата. За истово го прашав Видоевски ,зошто моето се на лева беше ,и спиење и седење. Баш во моментот ко прашав она на десна таму се џареше во некој постер. И ми вика како бе мајка јас ја гледам десно свртена е. И јас викам да ама сега 5 мин дома пак исто ќе е. Ми рече дека тие што имаат проблем со одредена страна не ни можат да се свртат на другата. Така да не се плаши ,само како што ти кажале вежбај со тропки за да му помогнеш полесно да се врти. Да ,ние уште мака мачиме ,само што сме само на цицање. Ама сред цицање си игра или плаче ,па ја дигнам малку одмара некоја мин и пак... Не знам дали скокот уште е или заби... Мора да има нешто во уста инаку одма вика.. непцата горе се набабрени долу не можам да видам.
Моето се на десна беше свртено така најубаво му беше почнав на меше да го ставам па почна да си го врти главчето . Како што ти кажаа ќе му се зајакнат мускулите можеби треба ете шарено нешто да му е или да му свети па да гледа на таа страна моето се вртеше по светлото
До кој месец треба главчето да се придржува Забпрајв педијатаров да го прашам. Он си ја држи не му забегува како претходно
Нас ортопедот ни кажа кај 4ти-5ти месец дека може на напред д аго носам во кенгур тогаш ја држеле главата исправено али јас и сега си го носам зошто е пушка прав и не сака накај мрне да е звартен сака д аразгледува до сега ниеднаш не му клапнала главата освен кога ќе заспие
Лелее читајќи ми дојде една слика која ја видов некни, на клупа седат мајка и баба и бебе, мајката го држи полулегнато бебето оно вриштиии пишти абе мислиш го колат, солзички му течеа баш пред нив поминав и се загледав што му прават, бабата го рани со кашичка готова, а оно плаче ли плаче, урла луѓе, оваа му бута лажиче кашата му тече низ уста лом беше сирото. И што е нај чудно, бебе беше бре луѓе, дали имаше и 4 месеци, така ми изглрдаше, едно такво малечко минијатурно кое скоро и да лежеше во мајката, а оваа му бута кашичка да јаде Не знам, скроз се изреволтирав, сликата воопшто не ми се допадна. Немам друго што да кажам, се е кажано
Majki dali kakata treba da mirisa.Ednoto bliznace kaka po meko i mu mirisa a drugoto kaka po tvrdo i ne mu mirisa...
Мајки, мојата кукла последните недела дена почна да врзува по 8 часа навечер без да се буди за цицање, а преку ден цица почесто (некогаш на саат време).Јас ќе се разбудам од што ми е најдојдено млеко, ја нудам, ќе цица малце и си продолжува. На последна контрола беше супер со килажа и вака ја гледам се збукца во обравчиња, си кака редовно...инаку сме 3 месеци. По колку часа спијат вашите (поврзано)?
На нас педојатарот ни кажа уште од втор месец ја држиме свртена на напред. Сега само така се носиме, накај мене е свртена само кога заспива. Инаку си обожава да разгледува свртена на напред (со раце ја држиме меѓу ноџиња)
Слободно ,мојата е 4 ++ да дозволувам и веќе ќе седи ,ама уште ми е страв мене. Иако Видоевски ми рече чим се исправа сама нема гајле. Ама бидејќи тоа го прави само во скут ,само тогаш ја оставам. И педијатарот исто вика што и да прави ако прави самата ,без ние да ја форсираме значи е спремна за истото... @BeLLaDona23 ќе менуваат доста ,барем кај нас беше така ,на 3 месеци стануваше само два пати за цицање ,сега на 4++ станува секој саат ...