Ние сме 4,5 месеци денес бевме на преглед тешки сме 8.480кг. пред да не прегледа прашавме за дали да даваме сокче кашичка ни рекоа од 5 месеци може. Вие што мислите? Инаку многу сме долги а никако да се измериме колку сме долги. На вакцина секоја не тераат да правиме анализа на крв и да не пиеме повеќе Легофер.Додека пак педијатарот денес во ист ден не советува да не даваме крв секој пат оти ќе се случило анемичност и да пиеме Легофер 3 месеци. Е ајде најди чаре. Како и да е крвта ни е супер,.
Јас велам дека спијат ние спиеме по 12 саати еве синоќе заспа во 22 00 часот за цицање се разбуди во 06 00 часот и потоа во 09 15.
не успеав да видам колкаво е бебето.кога ке бараш стручна помош и мене земи ме...јас жени мили сум на раб на нервен слом...се ми смета ,само се дерам низ куки..побудалев од недостаток на сон и енергија....не можам да се препознаам.
Син ми БЕШЕ бебе кое освен на града, на ниту еден друг начин не заспиваше. Секогаш кога ќе се обидев да го легнам на креветче се будеше и го бараше цицето. Никако, ама никако не можев да го легнам да спие сам, во своето креветче. Едно време успевав некако навечер да го легнувам, ама преку ден немаше шанси. Јас бев во тотален хаос, немав време за себе, не пак за нешто друго.. Знаете како си го решив проблемот? КОЛЕБКА! Го легнувам синко во колебката, го нишкам 5-10 мин си заспива и спие саат време. И да се подразбуди со нишкање си продолжува да спие.. СЕ СПАСИВ! Си фативме супер ред.. Три пати во денот спие во колебката по еден саат, а навечер од 21:00 до 09:00 сабајле, се буди само за цицање, на отприлика два - три часа. Еве на ваква колебка мислам.. Јас одозгора ја покривам со ќебенце за да не ме гледа.. Нашата е подарок, па не знам од каде е купена и колку чини, но по продавнициве за бебешка опрема би требало да ги има.
Креветчето во кое спие мојата е со механизам на нишкање, ја залулувам кога се подразбудува, ама ретко кога има ефект тоа. Си се буди преку ден за максимум пола саат, па јас нишкала или не! Со јатрва ми вчера баш разговаравме на таа тема, и нејзиниот син до 7 месеци така правел, се будел брзо, ама кога станал поактивен (лазење, возење дубак, џампер) започнал да преспива подолго преку ден. Тоа ме утеши, белки и ние ќе сме така
Majki ne grizete se, period e i ke pomine, porano ili pokasno. I kerka mi spiese po 5 -10 min dnevno, taka cel den. Ke dremne malku da i pomine dremkata,.pa pak isto. Noke ke ja stavam u krevetce i za pet minuti se budese stom ke oseti deka e vo nego. Po pet sest pati sme se uspivale dur zaspie cvrsto. Kako sto ke rastat ke dozivyvaat novi nesta i ke menuvaat.
Worried ne e bash bebe sega ima 1 god I 5 meseci ama od 3 meseci do sega e vaka ...a stana polosho od 8 meseci koga pocna da vadi zabi
isto i mojot....od raganje ne e po spienjeto...se cudev koga ke mi recea deka bebinjata im spiele po cel den...moite dvete koga bea novorodencinja edvaj 3-4 casa spieja vo celo denonokie.....
Преку ден да затемнете малце просторија или да пробате во креветчето со нишкање. Малава како зараснува и преку ден кога заспива сега сака малце затемнета просторија и пеење и нишкање а порано спиеше и без тоа. Млекце пред спиење и пеење и ке заспие ама кога и де спие а инаку не спие ке игра ке гуга ке се кара и не.
Сакам и јас џампер ама незнам дали е ок и од кога сигурно од иста возраст како и со дубакот ама незнам каде да најдам??
Нам др.Видоески ни рече дубак никако само џампер.За крштевка добивме но остана неискористен бидејки немавме простор за него.Тој бара да биде закачен и тешко му се наогја соодветно место.Освен ако не најдеш на fisher price некој статичен,ама и поскапи се тие но и посигурни за детето.
Јас имам микробранова ама не ги подгревам во неа,ги ставам во жешка вода да постојат и така ги затоплувам
Мајки, дали некоја од вас има искуство со топломеров на Нук? Сакам да земам дигитален, ама се плашам да не не мери точно. Можете да ми препорачате некој кој ви е испробан. Јас имам од Чико, ама ич не го бива.
Ние сме веќе големи и на темава и кажуваме чао, чао! Секако дека не кажуваме чао, чао и уште ќе се дружиме, ама едвај чекав да се пофалам дека сме пораснале!