Како и да е мој совет е паралелно до 4 месеци да даваш...пробиотиците делуваат на природна бактериска флора, лактазата на ензими....двете имаат значајна функција за да се спречи флатуленција, ферментација итд...
Имаше нешто такво баш пточитав на Систина страната али мене не ми дадоа ништо како потврда за тоа што се имаат испитано иѕн разултатите знам дека не стигаат одма дали после месец или три месеци не ме држи за збор али знам подолго дека се чекаат би било убаво да се знае за тоа унапред за генетски болести на бебето
Ако е тоа за генетски предиспозиции за болести и во МАНУ се прави...може во било кој период во животот да се направи
Да, на сите бебиња им земаат,ама не праќаат во Истанбул туку во МАНУ. Испитуваат повеќе од 13 генетски заболувања. На моево уште во болница реагирав зошто го боцкале во ногата и тогаш ми објаснија. Ако не дај боже имало нешто во рок од 14 дена ќе ти прателе резултати на меил.
Различно....завиаи од работа документите кога ќе ти ги однесат во ФЗОМ....а и тие таму како ги сработуваат предметите...
Не знам дали е исто и во ремедика правеа некое испитување и ако имало нешто ќе не контактирале во рок од толку и толку дена а нас конкретно извештај не ни праќаат @Izzy_0504 @Lovebug01 да не ви текнува тој извештај за што беше ко во бунило бев кога збореше живковиќ
Додека трошеше време да објасниш како е ок да му се дава храна на три месечно бебе можеше да прогуглаш малце и да се информираш.
Женски од кој пробиотик сте задоволни? Ние првите 4месеци користевме Биогаја, па после земавме Ваја. И еве скоро три месеци сме со Ваја. Арно ама незнам дали е до тоа што јадеме и цврста храна или до пробиотикот, али денеска не дадов пробиотик и одма се искака убаво двапати а претходните денови се мачеше
Викаат до 4 месеци е убаво да се дава дури и покасно ако треба али ова зависи од педијатар до педијатар ете тебе ти кажал дека нема потреба
За пробиотик баш денес на вакцина ме праша педијатарот дали уште давам ,и кажав дека давам ама не баш секој ден. Рече потроши што имаш и прави пауза. Ама после зазборувавме за реакции од вакцините и кажав од ротата дека имаше грчеви и ми рече да давам до последната рота ,па да правам пауза .
Ве читам со пробиотициве... Мене па педијатарот кога и да го прашам дали да давам, категорично вика не, нема потреба. И еве за 10тина дена правиме 4 месеци, јас не дадов пробиотик. Првите можда 3 дена на своја рака и после фрлив тоа.