Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Дали се случило на вашите бебиња да исфрлат вишок млекце после час и половина од јадење?
    До сега ова ни се нема случено па се исплашив :(

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И после три часа знае да исфрли зависи кога како. Кога е по мирен не исфрла али тоа е ретко премногу е хиперактивен ќе го кренам ќе ждригне три пати ќе го легнам да си игра од што прет атолку и се врти на стомак само му тече млеко од уста и што се напнува цело време :D

На Happyinlove, Осе, katerin4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Мојата моментално има грчеви и ми поврати во раце, од памет ме извади. Уште е мала мојата не се врти и не е многу активна повеќе од времето спие месец и 15 дена сме.

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Можеби се прејала па тогаш и дошло тешко ништо страшно ако е почесто консултирај се со педијатар и види дали е бљуцкање или во млазови

На BeLLaDona23 и Saraaa9 им се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Може и после овулација а и не секогаш точно се знае кога ни е овулацијата. Видов позитивен е тестот консултирАј се со гинеколог, не би требало да имаш проблем плус природно си. Јас знам со царски толку блиску па си го роди природно второто без проблем. Смирено само.

На SkarletOHara, Izzy_0504 и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јас знам до година дека се давал, имено од кога ќе се вовело јогурт и слично што се пробиотско се укинувало давање пробиотик.

7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мајки утре правиме 40 дена прашање бебето ми лигави дали е нормално за негова возраст?

8. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Мајки, совет за спремање на ад ? Ние сме на измолзено млеко од шише, го ставсм на ладно и пред да пие и го топлам колку да не е ептен ладно.
    сега веќе немам толку млеко и ке воведуваме ад полека.
    деновиве сме на лекар во друг град и планирам ад да и земам за по пат. купив стерилни шишенца за мокрача (планирам прашокот во тоа) а водата во шишето.
    Прашање ми е дали мора да е топла водата или може така на собна температура ( во кола клима реално има и е топло) само да се измеша со прашокот , или морам да барам некој термос за вода?
    Вода иначе бебешка флаширана користиме ..

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Земи си термос, загреј ја водата и стави си во него. Во вода на 40 степени стави го прашокот. За да се раствори, треба во топла вода и убаво да се протресе. Во упатството на млекото сигурно пишува како се припрема, ѕирни таму.

10. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    20210109_184022.jpg Majki kaze nekoja krema....kako mali plikcinja se ....koristime pavloviceva orginal ne pomoga...a i neznam od stoe...

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    34.152
    Да одите на др да ја види, може е габично, да ви препише соодветна терапија.

На Juni1985 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  12. Hannah$$$

Hannah$$$ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    241
    Истото го имавме потпарено крема на ремедија или судо крема и двете ги има во аптека. Нас ни се направи од памперс премиум.

На Juni1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Бидејќи се како пликчиња најдобро педијатарот да ја види.

На Juni1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.801
    Сега видов дека и тука си пишала, ќе ја тагнам @Starlič ако може да пише, таа со царски рез беше и забремени брзо по првото. Не се секирај, се ќе биде во ред :hug:

15. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Измивај со вода, добро суши го местото и ставај крема со цинк оксид (бекутан, фризидерм, судокрем). Павловичева не користи сега, уште толку ги затнува пликчињата. Ако не се повлекува за неколку дена носи на педијатар, може ќе треба некоја антибиотска маст или антимикотик. Смени пелени, може не му одговараат.

Последна измена: 11 јануари 2021
    На naturallmess, Leksikon и Juni1985 им се допаѓа ова.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мајки на малово од вчера му тече носето, не е нешто премногу не му е затнато и ко вода мрсулчиња се но незнам дали е нормално за бебе од 3 месеци или може да е настинка да ја барам матичната бидејќи досега не сме имале ваков проблем?

17. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Исто и кај нас, беше сестра ми, нејзините беа со растечени носеви ноќта почна и на бебево да му тече, не се затнува ама вадам почесто со пумпица. Веројатно е некој вирус закачи од нив, денес не ја носам на педијатар ако продолжи вака ќе ја однесам утре да ја види. Мојава цица па се надевам ќе и помогне побрзо да и помине. Не брзам со лекар зошто го знам нашиов педијатар по големата, за вакви настинки препорачуваше повеќе цицање и колку може на воздух.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    @lemon8ejt
    Да јас останав бремена после 5ипол месеци бремена откако се породив со првото со царски рез. Бев многу уплашена и збунета. Со подршка на докторите и сопругот ги поминав маките. Одредени луѓе беа против таа бременост, ама јас бев одлучна да го задржам бебето. Се плашев поради самата рана да не направам проблем. Фала Богу сега сум 30 недела и се е супер. Немаме никакви проблеми сега за сега. Едвај чекам да се породам. Може мала разлика ќе бидат и може тешко ќе биде ама ни е гајле. Со подршка од сопругот ќе надминеме се. Мислам дека ако абортирав дека голема грешка ќе направев.
    Не се плаши. Одлучи се што сакаш да правиш и биди јака. Послушај неколку мислења од доктори и размислете си што е најдобро за вас. Со лесно и со среќа.:inlove:
    Не се плаши да направиш тест. :hug:

На Majra, Thallia, GolemaMala и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Девојки дали ги пеглате алиштенцата сушени во сушара ?

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Не

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.