Да не му фали малку храна додатно ? Да не бара плус зависи како се однесува па ради тоа да не се лигави и пика рачиња? Инаку килажа е супер
кај нас се направи вака од памперс премиум , одма сменив памперси и мачкав цинк оксид на бекутан за два дена скроз помина газето ( буквално на исто место и се појави осипот )
Добар ден мајки. Имаме нало проблемче од вчера, бебче е 3+ и е среќно бебе се смее гуга претка, многу е активна. Само на ад е бидејќи немав млеко, прими вакцини на 2 ипол м рота и уште една. Е сега неколку дена 3 имаше потечна столица и вчера во каката најдов едно како малку крвца како конче. Дали некоја мајка имала искуство вакво. Секако ќе ја носам на лекар само ме интередираат искуства од што може да е
Не беше црно тоа сигурно, како крвца боја малку посветло како светло кафеаво накај црвенко таква боја. Само во една кака до сега, во последната од вчера денес сеуште нема какано.
и заборавив да пишам дека какп малку лигавко беше тоа, прво помислив да не е шлајм малку но зошто па би имало крвца на шлајмот
Ѕирни во следната ако е така на лекар. Кај моето некогаш знае дасмени боја кога го боли стомак ама после се нормализира
Давам пробиотик од старт, сега се чув со педијатерката вели можно е да е алергиска реакција на млекото после рота вакцина се јавувало кај некои деца,ќе треба да промениме млеко хипоалергено. Фала ви многу
Е да, и на мене педијататот ми кажа после рота да не јадам ништо млечно. Можно е да реагира на лактозата
Истото и на син ми се случи се чув со педијатар рече реакција дека е од ротата ако се повтори пак да го носам да го прегледа и да мењаме ад Од тогаш не се повтори
Да ама ние ротата ја примивме пред 3 недели затоа ни рекоа одма да менуваме ад бидејќи и одбива да пие после 60 мл сигурно и прави мака па со сила пиеме после. Дали шосле тоа има врска со втората доза рота или ноемално ќе си ја прими?
Кај него тоа се појави исто после точно 14 дена ако можеш јави се во некој од диспанзерите или кај што сте примиле консултирај се А чим не ти пиело смени го па ќе видиш Следи ја следната кака Претходно му беше зеленкаста со жолто? И тоа е реакција Инаку не во диспанзер рекоа нормална реакција дека мора да има рекација за да знаеме дека делувала кај некој крв кај некој грчеви ...
Златно жолта и беше како и секогаш само потечна од обично последниве 3 4 дена, во таа кака каде најдов малку крвца беше со нормална густина како од ад. Ќе го променам млекото па ќе видиме како ќе биде дали ќе го пие до крај и дали ќе биде во ред така.
Мајки на бебиња 3+ колку какушки дневно имаат вашите бебиња? Мојов уште кака по 3-4 пати. Нормално ли е?
Значи ова што ме полудува во скок е сака да цица, не сака да цица, му се спие не сака да спие, се буди на 1 саат преку ноќ, сабајле од 6 саат сака на цице да спие..Мислев во 5ти месец ке имаме скок. Што да превземам да му го олеснам периодот што веќе две недели трае или само да си чекам да помине
Моето исто беше не сакаше да пие млеко повеќе од 60 со молење и плачки до 90 стасуваше и покрај тоа што сменив млеко. Ама му се поклопи. Со скок вакцината па нз дали од вакцината или скокот битно по недела дена некаде се врати во нормала.