Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мамички едно прашање , имало некакви перничиња против грчеви во стомаче , се топлеле.... дали некоја од вас користела и знае каде можам да најдам ?

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Моето е 8+ и уште кака 3-4 пати. Нормално е, подобро да кака почесто отколку да го мачи мешето.
    За скокот, мора да се издржи да помине, но многу олеснуваат прошетките. Од сабајле носи го, шетајте надвор колку што можете повеќе.

Не знам за перничиња, јас му ставав термофор се загрева во микро. Конкретно овој:

Screenshot_20210112_172408_com.android.chrome.jpg

На honeyboney и naturallmess им се допаѓа ова.
  3. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    фала на одговорот , а помагаше или ?

после 5 дена дури денес отспа саат време ( попладне има мака од 14 ч па до 22 ч може да плаче да не преспие воопшто ) и тоа ќе и ја ставам раката на стомачето и мирна е , ако и ја тргнам се грчи и се вцрвенува главчето , прета со нозете ....

4. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Od koja vozrast maskite bebinja si ja drzat cvrsto glavata,bez da i zamaanuva na nazat.
    Od kerkami gledam sliki na dva meseci si ja drzi skroz ispravena,a sega bebeto mi e 2,5 meseci uste mu klapnuva nanazat. Go stavam na mese da se vezba, no namesto vratot gazeto go podiga,misles ke pocne sa laze,ili si se vrte nasteana i si ja cucka rakata

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Помага, неколку пати така го имам смирено така и заспиваше одма.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    Бебуш ми 3+++ еве овај месец ми има накачено само 400 грама на тежина матичната ми предложи и дохрана инаку на цицање е. Ми кака по 2 пати и дохраната пие само по 60 и по 5 го поврати целото. А ако само цица не повраќа. Совет како да го појачам млекото и некој со слично искуство.

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Нема јако и слабо млеко. Има forenilk и hindmilk првото е поводено богато со шекери се лачи на почетокот на доењето а потоа наидува второто. А за зголемување на лактација во тема доење. За повраќањето може не му одговара тоа ад. Консултирај се со педијатарот.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    Консултирав се и сменив многу млека Nan, Hipp. Humana,holle и од сите исто инаку си е весел гуга се врти не е плачлив добро и спие. Незнам. Ти благодарам ке видам во тема доење

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.567
    Почесто ставај го на меше и мојот не ја креваше на 2 месеци сега сме скоро три си ја држи крената ама почнав почесто на меше да го ставам :)

10. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Дадов 2 пати хипоалергено млеко го испи, не се ни чеша на фаца како претходно што ја фаќаше сафра во ред е фала богу, и нас изглеа ни е поклопено со скок

На Milkiway и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  11. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Има во локо кроко ние од таму земавме бувче, со некои семиња е се топли во микро 1 мин и де става на меше. Нас ни помагаше многу

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Ти кажале веќе членките на нас не ни помагаше буквално ништо ни термофорот али сепак купи и пробај на доста им има помогнато

13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Добро е штом пие од тоа давај и готово. Моето не пиеше и од коа сменив и остсвив така еве сегс не можам да го нахранам самл бара а не смее повеќе од тоа што пие па почнавме со вкусови ама некако не е многу по каши (facepalm) моето како цело време да е во скок :lol: ама кога е во скок е крсјно неподносливо:rofl:

На tekitiki123 и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    И кај мене од втори до четврти имаше накачено околу 1кг значи за двата месеци, не ми рекоа да додавам ад не знам претходно имаше повеќе накачено и уште тераме само со цицање. Тој период со скоковите и послабо цицаше сега мислам дека се врати во нормала. До крај на шестти месец да ја дуплира родилната тежина. Почесто и нуди да цица.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Судо крема нас ни помогна. Од влажни марамици се прави вака, без разлика кои ги користите. Ние исклучиво памперс pure aqua и пак му се направи ко раничка.

16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Јас сама си направив ,од старо боди ,внатре полнето со трици ,исто во микробранова на минута и на меше. Многу и помагаше.

17. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    марамици не користам со ова бебе имаше мала реакција на раѓање , незнаеа од што е и ми рекоа уште во болница до два месеци само вода на газе оргинал павловичева и перење со персил бејби и строго на вриење алиштата ..... затоа се посомневав дека е од памперсот , сега го сменивме со виолета и немаме мака

На ..barbie.. и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  18. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    и свекрва ми ми рече да сум направела вака со трици , мислам дека ќе и помага , прееска имавме пак плачки и тегнење , мм со пеглата грее пелена јас и ја ставам на меше и така заспа , тука е чарето :D

На Brpbrp и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Мене баба ми ми кажа за тоа. Се случуваше откако ќе и ставам за минута заспиваше.

20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Нека се тргне прашање во ако не е за тука. Пред 3,5месеци сум породена со царски,уште немам добиено, ама денес имам изразена болка во јајници како за пред добивање. Дали е тоа или болат јајници од нешто друго?