Женски бејби штипи и греби на доење, исто ко ќе е нервозно или превозбудено. Се случува ова? Почнува да ме секира и не е пријатно
Bebenceto mi e 3,5 meseci...kakame sekoj den pa dva dena u nedelata pauza pa pak prodolzuvame so kakanje. Chepche nemam koristeno. Samo na doenje e.Rekol probiotik i davam... kolktazata ja prekinav naednas ne postepeno... pa pak ja vrativ malku po malku da ne od toa ne kaka..e denes petti den kako nema kakano... pedijatar rece ne e do kolktazata , pobaven metabolizan, da prodolzime i so chaj od anason deka nemale vrska kolaktazafa.. molam za sovet nemam ideja so da pravam
За доени бебиња не е проблем во 7-10 дена еднаш да се искака. Немаш потреба од чепче, почекај уште некој ден, мојата си кака еднаш во неделата.
Јас таква болка имав 2 недели пред да добијам и неколку дена ме болеше.. после сфатив дека овулацијата ми било. Следната овулација исти такви болки, баш јаки, а болка за добивање воопшто немав. Ептен на ден точно ми дојде како пред пораѓај исто - на 28 дена циклус, 13-15 ден овулација
И јас не би ставала чепче. Доколку не покажува знаци на грчење или мака, значи нема проблем. А не би давала ни чај, штом стена доење ти пиј чај и она ќе си прими преку млекото ким и анасон. Сите чаеви за доилки ги содржат овие
Okej fala Nema maka si prdnuva si uziva...ne znam ni kolaktazata dali da prodolzam da ja davam... se isplasiv da ne e so ja prekinav naednas. So mislis za kolaktazata?
Мајки кажете ми дали мачкате некоја крема на лице на бебе, премногу му е сува кожа дури рапаво ми е кога го допрам со лице? Вака нема ништо некогаш му излегуваат црвенки точки и се повлечат па некој ден пак.
И јас давав колактаза на почеток, но постепено ги намалував, па прекинав и не појави проблем. Скроз малку имаше грчевина почеток и само 1 недела ги давав регулар, а уште 3-4 ги намалував. Прво од 4 по подој, по 5-6 дена давав 3, па 2, па 1, па преку еден подој, па тогаш ги прекинав. Така што верувам дека кај вас направило шок на цревцата наглото прекинување, но пак ќе кажам, доено бебе и 7-10 дена може дс не кака, а да нема проблем. Сега постепено намалувај ги - како што ти пишав горе
Ви се случило ли да ве апат бебињата при доење? Мислам на мало бебе без заби? Мојата е 4+++ и 2 дена ме апе не сака да цица. И тоа силно ми ја гриза брадавката на врвот и ми се смее
Уште од полни 4.... Само мојава "гризе" и влече наназад. Пишував баш тука ,дали е до непцата. И пак не ми е јасно.... Како сте вие ?
И кај мене на неколку пати се појавува таква болка, си викам готово ќе дојде и се уште ништо. 4месеци како сум породена и сакам веќе да добијам, со првото одма после 40 дена добив. Одкако ја прочитав членката дека останала бремена после 5 месеци искрено и страв ме фаќа, јас со два царски па и без циклус сега Абе филмови си правам
Аии исто мила. Вчера му викам на маж ми купи тест за бременост,ми вика нема шанси. Јас после 2 царски уште тоа ми фали. Морам сега кога ќе одам на преглед да се распрашан за спирала, вака не бива.
Мене цел месец ме болеше стомак се си викав ќе добијам секој ден и на крај добив после три месеци на иста дата кога се породив
Исто... страв ми е дури и односи да имам. Не за друго така останав бремена после 9 месеци. А баш болки имам за време на овулација. Прв пат сега почнав да знам како е да имаш овулација. Тупа болка