Ај да се пожалам и јас. Бебе е 2 месеци. На ад е не е какано 3 дена. Гледам секогаш да му давам на 3 часа не порано за да има време да го обработи во жечудничето. Прееска ми поврати после јадење, не знам зошто,не беше прејадено. Давам ваја пробиотик. И чајче му давам 2 пати на ден по 30мл ама еве не сака да се искака Дали да ставам чепче (глицеринско) или да почекам? Утре секако на педијатар ќе одиме ама сакам да знам дали е ова нормално. Инаку претходната недела какаше 1 дневно.
Јас затоа сега само со кондом.. планирам барем првата година по пораѓај да тераме вака, па уште 1 да се пазиме без, па да пробуваме.. иако јас сакам помалку да се разлика, маж ми сака повеќе, па направивме некој компромис за второ да пробуваме кога ќе направи 2 години.. Од една страна со ивф ни е првото, страв ми е второ да не не се фати пак, од друга страна премногу случаи има после ивф што одма природно остануваат пак бремени, па не знам што да мислам.. секој случај за себе, останува да видиме
Same here ! Језда не беше од прва кај нас ама бар дури не решиме станбено прашање не смееме да ризикуваме
Со страв не се живее Мене ми спомна докторката на прегледот после 40 дена за спирала. Рече после 3 месеца од пораѓај можело, реков ќе размислам и ќе се јавам. Искрено тогаш не сакав, ама стравот не се трпи, не дека ние сме којзнае колку активни ама доволно е и еднаш.
Posle poragjaj dali piete uste premama ili nekoi slicni?? Mene mi dadoa i algi edni turski? Ama ne znam do koga dodeka se doi ili kako ide?
Кои после 3 месеци мене на прегледот после 40 дена дека веќе не доев ми вика во овулација си одма можеш да затрудниш А и со доење не е сигурно многу има што останале трудни
Обично сите суплементи кои ги користиме во бременост одговараат и за време на доење. Провери на упатствата или најдобро консултирај се со лекар/гинеколог.
А зашто спирала? Внимавај само не верувам во тоа по грешка, ние 8години пазиме и кога решивме дете престанавме. Сега до 2год не планирам бременост а и гинекологот исто ми рече поради мала ректална протрузија
Мене почна од чајот да ми повраќа и тоа во млазови најверојатно многу му доаѓаше и престанав да му давам после ден и пол ми се оправи со јадењето да не ми повраќа
И моите се на ад исто и некогаш не какаат по 3 дена но до сега не сум ставала чепче, ќе се искакаат ама со моја помош кога и менувам памперс со плачки. Давам и јас чајче и мислам дека и помага да какаат полесно.
Не знам. Рече ако веќе се решам да ставам да почекам да поминат барем 3 месеци, да ми направат преглед за да исклучат бременост и тогаш дури. Може дека јас сум со царски, или пак овде во Италија таков им е начинот на работа. И ние сме заедно 17 год. (7во врска, 10 во брак) грешка фала богу немаме направено ама ете, дали дека уште немам добиено, плус решив дека трето не сакам а и клиничката слика не ми дозволува баш. Се уште не сум се решила.
Za vreme na bremenost piev Femibion, prodolziv I posle toa. Ginekologot mi rece uste 6 meseci da pijam. Konsultiraj se so tvojot ginekolog.
Да, се што пиеш за време на бременост продолжи и понатака додека доиш, нема загуба, а има плус. Јас железо, калциум, фолна имав многу пакетчиња и не престанав и кога се породив си продолжив до пред 2 месеци, значи бебе кога беше 7 месец ми завршија па си купив витамини од A to Z и продолжив не оставив без ништо да сум, сепак се што примаш оди директ во млекото и не е лошо воопшто и бебето да си прима од тебе, и витамин Ц пијам исто така. 9 ипол месеци ми е беба.
Сличен проблем имавме и ние, по препорака од бабицата ја зедов кремата InfectoSoor и Zinkpaste за 1 ден се смири тое е нашето искуство
Јас останав бремена после 9 месеци, пазејќи се и еве уште не знам како и кога се случи трето не сакам, а спирала што процес е, како оди тоа, воопшто не сум запознаена со тоа.
А ја што да правам помагајте Сега се глеам дури бели влакна иам од стрес Бебево пика раце не се ни сомневам дека е ради заби вришти толку многу што очекувам полиција да ми викнат комшииве. Мачкам фризодерм, давам тие гумените за гризење изладени... ставам на под бомба, релаксатор бомба, пеам изигравам колв ЏАБЕ не можам од дома да излезам пошто неам како во количка да го ставам. Зајдува на секое мое оставање во кревет. Сега се измори од викање и заспа. Утре ќе го барам педијатаров ова не се трпи нервно попуштив овие денови. Ако е вака 2 мес и повеќе дури извади заби ќе пошардисам.
И моево пика и не ги вадиии, и цел е со лиги, ама јас не знам дали плаче од заби, од гасови или од скок или пак од сите три заедно. Мислев рано е за заби ама сестрсжа му извади прв заб на 4ипол месеци така да можно е. Јас на постарата мсчкав FreezyDerm и давав по 8 дневно гранули Osanit и тие многу ја смируваа.
Како да ти помогнам незнам ама за утеха исти сме, јас заби не гледам на повидок ама цел ден е со раце во уста се што ќе фати пика во уста се плашам афти да не му излезат, цело време во раце сака па и така знае да кенка, релаксаторот пијаното боцки ко да имаат уште газот не спуштен вреска, успивање со плачки, навечер спие со 5 будења минимум и јас полудев. Дали е скок или што му е незнам се плашам дека ќе се научи во раце само и кичмата ќе ми откаже. А мислам тука се нашите така да може да ти е поклопено и заби со тој 4ти скок па преживеј работава Се изнапишав реферат