3 дена нон стоп ги цица прстите во уста,да може и цела рака ке ја стави.И ја тргам пак ја става.Дури и кога спие си ги цица.Ме става во мисла да не се заби,ама пак рано е 3 месеци сме
Ти благодарам многу драга. Се надевам да немам потреба од ништо, но за секој случај да бидам информирана. QUOTE="Monella, post: 5423924, member: 73811"]Може и да нема никакви реакции. За секој случај земи си од лепенките, залепи и на ножињата каде ќе ја боцкаат. Мене кога ја боцкаат ми препорачуваат такипирин капки во случај на тт. Може да си земеш чепчиња исто да ти се наваѓаат. Се надевам ќе немаш потреба од ништо Мајки колкава ви е влажноста на воздухот дома? Кај мене околу 40 (38-42) Читав дека нормално е од 40 до 60 ама мене носот ми е крш. Кога и да се разбудам преку ноќта и наутро сув ми е, хрчам, како ранички почнаа да ми се прават, ако се допрва одма крв потекува, исто и мм се жали. По радијаторите имаме ставено керамички садови со вода, испарува за брзо. Дали со овој % на влажност ни треба и навлажнувач?[/QUOTE]
Ноќе и 4 саати издржува, а некогаш 2 и пол, зависи како ќе и е сонот. 2 месеци е бебушка. Дали и даваш по некој распоред или кога ќе побара?
Навечер ја оставам сама да стани последно јадење и е во 9 сатот па станува секогаш скоро исто време во 3 сабајле па во 6 и после така тераме јас и давам на три сати и да не е гладна
Бебе денес прави 2 недели. Сакам утре да ја изнесам на шетање денски. Гледам температура околу 0 ќе биде околу пладне. Можам да ја ставам во вреќичката за спиење и да и облечам боди на долги и шпихозни. Купив и колд крема. Ваљда и капче да и ставам треба. Плус ќебе да фрлам преку неа?
Леле мајка, како тоа пред 40 дена надвор со бебе? Шала, мене така ме прашаа кога ме видоа со бебето надвор, дали имало 40 дена. Кога им кажав дека има 20 ме погледнаа троа чудно Доволно ќе ти е тоа што си пишала, ќебенце одозгора, а капче обавезно.
Денес приметив дека на рачето и се има појавено ова на малата.Од што може да биде и дали ја боли? Во петок сме на педијатар па да знам дали е страшно или може да почека до петок?
Хаха ние на точно недела дена ја носевме на кафе.. мајка ми и свекрва ми полудеа. Јануар месец, вака ладно.
Нормален процес, сите ги ставаат и остава ја нека ги пика. За заби не е мала, има многу на кои рано им излегуваат запчиња ама од 3 месец редат се во уста т.е почнуваат со рачиња, па ноџиња и секој предмед кој ќе им е при рака.
Ова да не и е од кога си ја бањала па да не си гго избришала убаво тој дел или да и се поти таму рачето па да се направи раничка од триење. Моето нешто слично имаше под вратот од гушата што му се потеше со крема од мустела 1 2 3 му пројде со неколку мачкања ама сепак можеш и на педијатар да ја однесеш
Глупости, за ќерка ми незнам ама погледнав во картонот нa син ми роден е со 35 цм, на месеци 41цм, сега е 3ипол години и знаеш какво малецко главче има, јас мислам дека сосема нормални се тие вредности на обемот на главата.
Понеси и ќебе за секој случај и хулахопки облечи и. Капа обавезно,гледај да не дува ветар и ако е прво шетање, нека не биде со саати Совет од педијатарот ми беше постепено да се навикнува на надворешната средина.
4 месеци е ќере, 40см и измерија обем на главче на систематскиот пред 1 недела. Рекоа ок било тоа. За раце и таа пика во уста и со сласт ги јаде, и глодалка дури нервозно и силно ја трие, завршува со цицање и веднаш ги бутка во уста, и двете раце, ќе ја раскине устата. Лиги течат по раце, има на образи, ако ми е во раце течат на под лигички, и така И јазик плази, и во исто време се смее, плаче, па гуга, па се смее, па се намрштува, па заспива, па пак плаче и така во круг. Збогум 'рбет мој, почна многу да ме боли кичмата 2-3 дена ме болат јајници, и подуен стомак имам, како да ќе добијам циклус, којзнае. За бременост не помислувам веднаш, спијам на тоа уво дека инвитро и не биваше кај нас со години, па овој пат зар полесно ќе биде. Затоа и не се пазиме, а и ретко имаме време за таа работа. Овој 4от скок значи е невозможен, не ми е јасно зошто вриштат повремено, од чиста мира, ко да ја боли нешто, се смирува, ама од памет не вади со маж ми Почесто издржувам, но сакам ништо да не ја боли, кога ли ќе дојде 19ти Февруари, тогаш ќе ни заврши скокот
Јас таков совет добив од педијатар, никако хулахопки да не му ставам, доволно биле чорапи до колена за еден дел од кожата да може да дише. Ако ја ставаш во скафандер не би требало да и биде ладно, но сепак ќебенце обавезно понеси или ако имаш таква покривка со количката. Јас му облекувам хулахопки зашто на минусни температури шетаме, мене ми е ладно, а не на него. Се стоплува убаво во количката и си спие 2 саати. И шалче ако имаш стави и преку устата за да не дише ладен воздух.