Видов попуст, а немаме купено седиште. Вие што мислите, какви седишта имате за во автомобил, на што да внимавам при изборот? Spoiler https://www.facebook.com/100046534293051/posts/253868499507625/ Нема да ја ставам веднаш, рано ни е. Ама да искористам попуст, доколку вреди, па нека си стои купено.
Vcera bevme na pedijatar mala koa bevme prv pat na pedijatar bese 336o teska ideme vcera tocno na mesec dena 3760 samo 40o grama napred a ima apetit golem nekako mi doe cudno a visoka e 51 cm a bese 49 nekoj sovet vaka Nokje place I davam kapkii za grcevi bidejki ima pie mleko na 2/3 casa kako da kaci poise na kilaza i za dve ned ni rece pak da dojdeme da vidi pa kilaza
Да, и јас пијам 2000, а на Антоније кога му реков дека пијам толку и да не е многу за малиот (нешто за доење и лачење во млеко зборувавме), тој се изнасмеа и рече бебево уште малку треба да ти пие толку, во раст е и му треба. Точно е тоа дека 200 IU по килограм препорачува, моево пие две Вигантол (1000 IU) и 3 Пливит (600 IU), пред една недела имаше околу 8,5 kg. Кога му давав пред некој месец помалку, ребрата му беа омекнати, па му се средија кога продолжив со соодветната доза според килажата.
@Alishan30 @honeyboney @Jana06 @Milkiway @Mila_Skopje ви благодарам на споделеното. @Bebush 2020 хипоспадија има глануларна, а за другото што бев пишала не знам дали е точно. Сепак мора да се прегледа, а педијатарот до сега не примети а и во болница никој не беше приметил. Матичната ќе ја консултираме кога ќе идеме на месечна контрола. Се консултиравме засега со кумашинката и таа е педијатар. Ќе треба оперстивен зафат најверојатно ама мал бил сега накај 3г. Затоа и со супспецијалист треба да се види за сигурно и да се планира за понатаму.
Јас го имам coccolle nova 0-36кг и сум задоволна го користиме од раѓање. Доволно е мекичко , се врти 360 степени има наслон две позиции завозење во обратна насока. Адаптерите за бебенце се супер меки убаво ја држи главтаа да не мрда кога не може само да ја држи. Се прицврстува со изофикс. Треба на тоа да внимаваш зависи од автомобилот кој го имате. Од таму го земав имаше некој попуст околу 6000 ден беше.
Педијатарот што рече што да правите? Инаку каква е столицата дали има одип по телото? Да не станува збор за алергија на кравји протеин или интолеранција на лактоза и од тие рсботи може да не напредува добро. Какви капки даваш? Какво млеко пие?
Ние треба да одиме на ортопед за 2-3 недели, баш ќе го прашам до кога трае зголемувањето. Мислам дека после година се испитува Д витамин, па според тоа се дозира. @MilaSs12 @BabyT* Одат кај Антоније и имаат поголеми деца, можат да пишат како оди дозирањето после година.
Побарав на нет да видам што е и ми излезе ова интервју. Некако докторов дава надеж дека е рутинска операција и пишува дека се оперира после 1 година. https://health.acibademsistina.mk/b...zabelezuva-uste-vo-bremenosta-na-majkata/amp/
Мајки на бебе и протекува крв од папочето? Не знам дали е алармантно,со првата немав ваков проблем. Инаку чистам со алкохол и уште не е паднато,11 дена е.
Нормално е дс се појави крвца, но не и да тече крв обилно. Најверојатно поголем дел се одвоил, па затоа. На моето кога се појави сукрвица за 2-3 дена му падна. Не се секирај, не ја боли. Кога има крвца ставај и прашоче за убаво да го исуши. Можеш пред алкохолот хидрогенче 3%, да изврие, па избриши со алкохол и газа, па стави прашок бивацин или банеоцин
Да да , кај моето е лесна форма отворот се наоѓа на главичката ама е малку пониско од што треба затоа до сега никој не приметил. Среќа што го загледав коа го бањав кога ја повлекував кожичката. Рутинска ама мора да се пази кој ќе ја прави за да нема компликации. Ќе се направи преглед секако и да видиме за доктори еве овој доктор далиуште доаѓа восистина да видиме статијата е пред 3 г. Или некој др мора да се види. Ти благодарам не сум ја видела оваа статија нити докторот дека постои.
@Alishan30 препорака од ортопеди е. Ќе се корегирам не е 400 единици него 200 на 1кг/тт. Така да му доаѓа секој месец како ќе накачува тежина зголемуваш. Во летен период за дете до година треба да прима оптимално 800 единици доколку е секојдневно изложено на сонце од барем 30мин. Консултирај ортопед, сепак многу малку даваш вит. Д. Децата имаат потреба од поголеми дози на вит.Д од причина што сега најинтензивно растат и коските се издолжуваат. Креваат рапидно тежина коски се оптоваруваат. Ова е најголема причина, второ зима е па не примаат УВ зраци колку што треба.
Како што ти пиша Изи чисти со алкохол инаку кај моето долго не му падна знам на 3та контрола после 3нед му го тргнаа во ремедика и уште ми рекоа да продолжам со мачкање и прашок цел месец не фати
Нормално е да има малце крв, кај моето кога се појави крв му ставав хидроген да изврие и со газа го чистев, после прашоче обавезно за да суши. За 7 дена му падна папочето, и после продолжив уште неколку дена само со хидроген.
Значи може хидроген на непаднато папче? Оти патронажната ми рече пред некој ден дека убаво се суши и после паѓање хидроген.Сега не знам од каде почна да крви,дали од бањата сме го натопиле,али ај ќе ставам хидроген да видaм.
Можно е да сте го натопиле при бањање и кое мрдало да е чепнато малку од пелена или нешто да се закачило. Не знам дали да се става алкохол зошто кожичката што е одлепен делот ќе ја гори. Најдобро јави се на педијатарот нека ви каже што како.
Дечки по колку денски дремки ви има бебе на 5 месеци? И колку долго? Бебе уште 5 6 дремки ми прави по пола саат... ретко некогаш знае да скокне една па да отспие саат или два
5мес 4 дремки две пола саат макс една околу два една еден беше а сега е нешто пореметен па макс му се по саат
@Alishan30 Јас давам две твист оф на бејбитол д3 бидејќи од омегата ми повраќаше ненормално и само две д3 давам тоа се 800 единици така да не се многу по препорака од ортопед здравје сега во фебруари кога ќе одиме ќе ни каже. И мене ми е малце чудно што даваат на сите исто секое бебе е различно треба да се испита д3 па да се даде доза за примање сигурна сум дека на сите не им фали исто ама ја да не се правам многу паметна ваљда они си знаат како треба