Дозирање е според килажа и според тоа дали се меки ребрата. Кај синко беа меки, му давав зголемена доза д3 3 недели, не беа сосема зацврснати, проверивме д3 и корегираше доза за цела зима, со април. Кај помали се гледаат и фонтанелите. Би ти рекла да ставаш банеоцин. Кај синко се затвори сосема со прашокот, само со алкохол имаше како слуз.
За ова со меки ребра ја го пипкам и не знам што разлика треба да осетам да не сум нежна. Антоније ми покажа ама толку памтам каков беше осетот @Brpbrp нели и преку ад додатнл Д вит примаат? Мене ортопедот ми рече матичен ќњ ти каже за дозата матичен ортопед и така. Давам 1 бејби тој со омега ако ти ја повраќа смени со други во ДМ има други капсули ептен е препорачлива омегата сега
Ние земавме 0-36 седиште со изофикс. И од одма во него го возиме, мене ми е многу посигурно и поцврсто детето таму отколку во релаксатор. Не мрда внатре бебето и одлична потпора има за главата. Се врти 360 степени и има 2 степени на наклон на седиштето. Ако имате изофикс во колата, би земала со изофикс - сепак прицврстување на метална шипка е посигурно од каиш. Не дека со каиш не е сигурно, секако дека е, но пва е ептен цврсто, не мрда седиштето. Ако земеш 0-36 или 0-25 зошто не би ја возела одма во него?
Вчера влеговме во 5 ти . Три дремки првата околу 11часот пола саат до 40 мин. Една од 14 часот ако е убаво најадена и до 3 часа ја спие. И уште еднаш од кај 19:30/20 часот 40 тина минути и трае. Заспива околу 23 часот , станува во 4 цица,Гуга саат време заспива и следно будене 8:30-9 наутро.
Би ја возела да. Стварно не знаев ниту пак читав пред време за ова, бидејќи во транспортер ја возиме и обично е за пократки релации, ок ни е и затоа сметав дека по седнувањето ќе земиме и седиште. Сега со понудата, ми текна да ве прашам и баш убаво ми објаснивте. Ќе разгледам што може да земиме.
@Alishan30 Да се надоврзам на препораката и јас го зедов истото седиште, презадоволна сум. Kое седиште и да го одберете, гледајте да е со изофикс и 360 степени ротирање, многу полесно е за ставање/вадење детe.
5 капки вигантол. Епа не знам ни јас како да ти објаснам. Ако се сомневаш, јави се и кажи му дека сакаш проверка за ребра, ке те прими веднаш. Кратко ке го ѕирне и ке ти каже доза.
Ќе го притиснеш кај последните ребра и ако пропаѓаат меки се, само не го проверувај многу често. Веројатно ти кажал да не го држиш во раце свртен со грбчето накај тебе за да не му се вдлабнат.
Докторов доаѓа за операции го знам лично и доаѓаше често во ск пред коронава и стварно е голем специјалист можеш да прашаш дали и сега иде ама мислам не би му било проблем стварно е и како човек прекрасен.
Ова ти го има кажано Антоние да не се држи така? Не ми кажал ништо а јас па се така го држам а го свртам обратно се бори со мене
Да, меки му беа ребрата и малку вдлабнати, зголемивме доза Д витамин и се среди. Ако баш мораш за кратко да го држиш така, не ја ставај цела рака на ребрата туку рашири ја дланката и држи го за цел граден кош да нема притисок.
Не сега треба да идеме кај него на 4ипол месеци Мислиш на држење како во кенгур што е да гледа напред? Ја па така го држам кога го шетам низ дома ако е према мене свртен многу јако знае главата да си ја мавне директно кај мене во заби Не знаев дека не треба Го пипкам баш мислам не му се меки ај ќе видам за 1м на преглед што ќе каже Да се едитирам ве дочитав за држењето да не го стискам туку со цела дланка го придржувам @ni.na исто и мојот освен така не сака да се држи другачие
Супер што спомна не знаев да пазам на тоа тогаш, он на прва контрола ништо не ми спомна ама ќе видиме на следна
Супер распоред. Мене задно кај 22-22.30 ми запива а станува во 8. После во 10 дремка па 12 па кај 16ч па 18ч се некако на 2 саати. Само ако се вози у кола ќе се успие иначе 30на мин...фала
Пиши овде ќе чекаме ново мислење и јас давам 400 IU ,а ортопедот ми рече не е мое да кажувам ида се мешам во работата на педијатарот?
@Milkiway не треба да се меки и не треба да се нанадвор, сега ми текна дека кај помали бебиња и тоа е знак дека се меки.