Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    И тоа бива сестра ми на баба ми очите ги има ние сме со кафеави сите она плави исти копија како на баба ми :D

На Baby kengurce mk и Fatalnata им се допаѓа ова.
  2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Од вчера попладне почнав да и давам колиеф. Од првото давање еднаш наполни пелена како претходно, и со мочки и со жолта кака, после тоа само мочки, ептен мааалце жолта кака на секоја втора пелена.
    Има 2ипол недели. Ја дојам, ретко давам малку АД како дохрана.
    Во вторник ќе ја носам на контрола ама планирам уште понеделник да ја барам педијатарката за какањево.
    Ме интересира дали некој имал слично искуство?

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    Нон стоп какаше моето валда од колиефот и немаше многу грчеви исто жолта мириса на кисело таа кака е нормална боја за бебе.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Во ред е што е жолта, се радувам кога ќе видам дека е жолта. Ама скоро ич се нема искакано во 24 часа :(

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    Јас не те разбрав изгледа ... колку капки ставаш на секој оброк? За само доени е нормално и по 7 дена да не какаат. Јас кога е така ќе го бањав и повеќе вода на мешето топла и ќе се искакаше и масажи на мешето исто помагаат и со ноџињата како да вози точак врти го притискај ги кон него... види како ќе биде

6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    по 3 ставам дека почесто јаде а ми кажаа максимум 24 капки на ден да бидат, ама изгледа погрешно сум правела, сега читам во друга тема дека откако ќе се стават капките треба да отстои пола саат млекото. Ова го немаше никаде на упатство:(
    А мислев мала е за да и се изретчи какањето. Ништо, ќе пробам со масажи уште вечер, фала ти!

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    Тоа само за ад ако е пред цицање ја во лажичка ставав и молзев малце мое млеко и така ги давав после почнав во ад да ставам.

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Моето некаде на 3ипол месеци го засака релаксаторот,инаку исто како што опишуваш за твоето не го сакаше.

На Осе и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ставаат ли се во уста бебињата ваши на 3 месеци? Страв ми е што секоја играчка пеленка кебенце се во уста пика, само перам ама пак да не му се направи некоја афта од тоа колку и да ги перам пак не се за во уста? :)

На Осе и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Мене ми пуштија Саб Симплекс, гледам со симетикон се. Доста помагнаа за грчевите, ама сега ме стави во мисла. Зошто да го избегнувам?

11. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Па прво и најзначајно затоа што е целосна хемија. Единствено што може да направи е груперање на воздушни меурчиња во цревата со цел да се исфрлат. Но самото тоа за толку малечки цревца е болен процес. Треба да даваш нешто што ќе спречи формирање на грчеви и гасови секако, а не по свадба тапани народски :) истотака по извесно време употреба голема е веројатноста да предизвика запек. Сепак изборот е ваш:*

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Ставаат сите, немој да го запираш, дел од развојот им е таа фаза, само чисти си ама не се замарај да е стерилно, само да е чисто :)

На Fatalnata, SkarletOHara и ni.na им се допаѓа ова.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Ама овој гел за акни е? Читам за друго нешто бил

14. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мајки малата е месец ипол,секоја пелена е какана,и тоа обилно.Сега дури и како зрнеста и беше каката.Дали е Инакуво ред тоа?Инаку на доење сме.Пробиотик не сум дала,матичната рече не е задолжително.Да земам биогаја дали ќе има промена,мислам дека до сега требаше да се стабилизира толку честото какање?

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ние сме 3 па уште некои денови кака на секое цицање, некогаш еднаш дневно, по мене додека си кака и напредува супер е да не се мачи:)

На Осе, Love86 и Milkiway им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    Не е за акни така ми го дадоа кога бев трудна цел грб ми беше исфрлен и го смири. Ама конкретно за воспалителна кожа ја смирува алоето...па горе доле и акни влегуваат

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.459
    Допаѓања:
    19.336
    Исто само мијам. Најхигиенски ми се тие глодалките за заби гумените со вода внатре имам неколку му ги давам да си ги пика во уста.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    176
    И моето не сака еве месец дена е веќе неколку пати седел само по 5 мин и толку после почнува да плаче

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Може слика да ми пратиш какви се тие глодалки со вода внатре и од каде ги купуваш? Имам една, ама поголемка е и поради тоа не му ја давам сеуште за да не се удри.

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    За ова пишував во темата што ја отвори за ехо на бубрези. Само во Плодност ова испитување се прави без зрачење, и самите во Систина ќе ти кажат на телефон ако прашаш дека таму е со зрачење.
    Го правевме ова испитување во Плодност, ништо страшно не е. Направете го ако ви рекле, многу е важно да се знае дали има или нема рефлукс. Ако има, може бактерија да се пренесе во бубрези и да направи голема беља ако во урина има бактерија. Штом ви препорачале, што побрзо одете. Преку курето минијатурно катетерче ќе му внесат, ќе вбризгаат течност и на ехо ќе следат како оди течноста. Ниту го боли нешто, моето ни А не рече, си лежеше и на сестрите им се смееше.
    Кузмановска не ви објасна како оди постапката и зошто во Плодност го препорачува испитувањето?

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.