Ако е еден ден не е ништо само да не е секој ден по толку навечер често ќе се буди освен ако не е спанко
Бебе ич нејке на меше да вежба. Ја ставам и после пола минута почнува да се буни и да плаче. 4+ сме. Си ја крева главата неколку пати и после тешко и паѓа и ја мрзи па со носот доле ќе се забие . Некој совет како да постапам?
Да и тропкаш со играчки или кога ја вртиш према стомак да пуштиш цртани да гледа во нешто да има интерес да седи? Моево обратно плаче да е на стомак ама плус кога го глеа телевизорот дури е на меше се радува се смее пробува да лази да ги фаќа играчките. ..
Стави и играчки, тропки пред неа да посегнува по нив. Оваа мојава кога ќе ја ставам на меше и со главата и со рачињата се дига нагоре како грбни да прави а не обожава баш.
Ортопедот вика дека баш кога се буни и не сака, тогаш најубаво и најмногу вежба. И да кенка, веднаш не мора да се сврти обратно. Со секое ставање на меше ќе зацврснува и подолго ќе може да издржи. Не е лесно мускули да се зајакнат.
2 месеци. Стана во 18.15, цицаше 2 пати, и еве сега пак заспа. Многу кенкаше, се чудев што и е, тоа недоспана да ти биде. Ја заспав, приплачуваше и ми беше жал.
Ако е бебе што е спанко остави го моето е такво заспиваше во 16часот до сабајле секако се будеше на 4ч со ад. Сега почна од 18ч да спие до 6 тера сабајле станува еднаш на полноќ и следно јадење сабајле. Со тоа што ижа две дремки дење по саат. Чим ми спие вака ноќе денски не сум го чепкала
Мајки пробиотикот биогаја 5мл го снема за 2 недели. Давам 5 капки на ден. Се плашам да не дозирам погрешно, т.е да не истекуваат повеќе од 5 капки а јас да не приметувам. Што мислите вие, ок е што брзо се потроши?
А го извади ли тоа пластичното на шишенцето одзгора што е? Јас на почеток користев Биогаја ама мислам дека повеќе од две недели помалку од месец ми траеја. Кога го вртиш шишенцето при крај не капе а има уште во него. И затоа го вадев тоа дозерчето и од око капнував во лажиче ( имаше сигурно уште за неколку дена). После некој месец си земав Ваја, многу попрактично ми беше за користење
Od vtora doza rota... moze da fati zapek ili ne.... ova veke redovno na pet dena ednas kakame (samo na doenje sme) .... sovet ili da si razberam deka taka si kaka i toa e toa? (Pocnav kompot modri slivi... nekogas ima efekt nekogas ne)
Го приметив, и да, има уште малку, од утре без дозерче ќе терам, да дотрошам тоа малку што е останато
Мајки, веќе неколку дена едното око на бебе и солзи, и кога плаче, од тоа повеќе и солзи, од другото едвај капка. Не е црвено или иритирано и затоа не кренав паника, а понеделник ќе одам кај матичниот. Треба ли да преземам нешто?
Вака кога пиша и ја приметив едното повеќе му солзи Ама и мене кога лежам десно ми солзи окото што знам дали е нешто озбилно
Ние сме 5++ оваа недела почна и чорапчињата да сака да си ги соблече и накај устата ги носи , преслатка е
Нормално е какањето штом сте на доење. Ако е тврдо мешето на допир и се напнува да се искака, но не успева можеби се работи за запек, но од ротата да има запек не верувам. Може само обратно, потечна столица или проливче.
На почеток не будев, накај втир месец спиеше вкупно 5-6 саати дневно, потоа ја будев до 5 часа. Сега на 3+++ има 4 дремки по 1 час, или една ако е 30-40 мин/ на друга дозволувам час и пол. Битно имам приметено дека со 4 часа дневно спиење, ноќе ми спие 10-11 часа Ако спие 5 часа демски ноќе 9 Ако ти спие ноќе помалку, буди го
Исти сме и по возраст и по мрза Значи никако по меше не сака, плаче, се буни, прета со раце и нозе ама никако уште да се сврти сама од меше на грб и обратно. За станување прва е, само поддај и раце, се крева цела и си седнува одма. Сега во скокот почна да прави многу нови работи ама тоа со јазикот малку чудно ми е. Го вади надвор од устата и го шмука гласно како да цица, лиги на сите страни, нормално е?