Бебето ми е еден месец, се алучува еднаш или двапати во текот на денот само шо ке задреме се штрека, се задишува и ги отвара очите.. делува многу исплашено кога ке ги отвори очите. Не плаче се прокенкува и продолжува да спие. Дали е нешто исплашена? Дали ова се случува и на вашите бебиња?
Гледам голема дискусија за спиењето на меше и грб. Мојата спиеше цело време на грб ама како почна сама да се врти на меше преку ден, почна да спие на страна навечер. Јас врати ја на грб, таа пак на страна, плетенката да ја држи или мене. Не знам и тоа дали е најбезбедно
Биогајата ја пробав ама запек му правеше, а еспумисанот помага ама го смирува максимум 2 саати и пак одново се мачи а не ми се дава толку често. Треба да го пробам пак колипрев претходно не помагаше ама тогаш па ептен страшни грчеви имаше
Никако, ќе си поплачев некогаш и јас и така од ден за ден се тешев дека е период и ќе помине и чекав да помине, така да само смирено и позитивни мисли знам дека ти е тешко
Детево лежи, си игра и наеднаш почнува брзо да ја мрда главата лево-десно. Досега овака правел во сон. Нормално е? Зошто се случува?
Мајки на моето бебе малце и се спласна главчето од едната страната. Се правам да ја вртам на другата страна ама таа пак ќе си се сврти за многу кратко време и така се бориме и ќе се разбуди па плачи и еве ти проблем. Докторите викат да ја вртам ама многу е тешко. Не сака ни на меше многу да седи. Ако можи некоја мајка да ми кажи како го врти своето бебе
Колкаво е? Јас ја вртев на страна, странично да спие на денските дремки и кај грбчето и ставав перница, пошо на ниеден друг начин не ја вртеше главата на другата страна. Така се реши тоа за 2-3 дена. Ова кога имаше месец и пол. Ама кај нас проблемот беше што на другата страна воопшто не ја вртеше главата само па затоа морав така. После почнав и да ги менувам страните на креветчето.
Како страните на креветчето? Мислиш кај шо се нозете го ставаш главчето и така имам пробано пак на истата страна се врти
Веќе се загледува по играчки, тропкај и или шушкај и со играчките на таа страна.. носи ја до прозор да е свртена на таа страна кога гледа надвор (моето бебе е маѓепсано кога гледа низ прозор)... ако доиш додека цица ставај ја да лежи на таа страна.. Не мислам дека треба да ја ставаш на страна да спие, уште помалку со перница потпрена - на 3 месеци веќе сигурно се врти, фаќа со рачињата, не е безбедно. А и треба да спие на грб. Верувам дека се си пробала, ама не се нервирај.. главата се оформува до 1 година, може моментално и е нешто.. тек ќе и стануваат интересни работите околу неа и ќе се врти насекаде и ништо нема да сака да пропушти