Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мами за иκање κај мало бебе сте давале нешто?ми κажаа само цицање. Κога иκа бидејќи е мал,κај поголеми бебиња можело и лимон

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Никако лимон. Нека цицне, а и онака за брзо време престануваат. Страшно е ако не престанува континуирано неколу сааати ( 3-4) или повеќе.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Леонче се случува 2 3пати во денот да иκа ама да за бρзо пρеκинуваат, не тρаат повеќе од 5мин и лаκомо бебе си е он

4. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    И син ми си продолжи со икање :D Уште во стомак икаше и тоа по неколку пати, сега продолжи исто. Јас не му давам ништо друго освен да цица. Кога бевме кај моите никако не можев да ги убедам дека не му е ладно туку дека си ика секој ден. Мајка ми, тетка ми и баба ми на глава ми се качија дека икал од што му студи. Од она што го читав за икањето освен што му прави мала непријатност, друго воопшто не е штетно.

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.843
    За ова зборував со др Софијанова.она рече дека првите три месеци икањето и кивањето се нормална појава кај бебињата.

На bambusce, artemidis, Moonglow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И кај мене икаше по неколку пати уште додека беше во мешето и ништо не се измени откако се роди. По неколку пати на ден и додека не му дадам да цица не престанува. Сега ика релативно поретко, ама забележувам дека најчесто е кога ќе се засркне или од многу "зборување" или кога лежи на грпче.

7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Тогаш немај гајле.:)

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Дуел сензитив никаде наможам да најдам , а персил е ужас. Остана ариел да го пробам има некој искуство.?

9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    ^
    Јас користам само Ариел повеќе од 10 години и сум многу задоволна. И нејзините алишта ги перам со ариел од првиот ден ( самоподва пати ги пуштам да се плакнат ) и до 7 месеци чико омекнувач. Сега користам орнел сензитив и за нејзе.
    Се уште перам посебно.

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас откако почна да јаде и се да прави лом :) почнав да и ги перам алиштата со ариел со повеќе плакнења па нема лоша реакција и ќе продолжам. Претходно со течен прашок и ги перев. Омекнувач чико користам и ќе користам се додека и ги перам одделно. До кога вие перете одделно алишта?

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.843
    Дали е време за врекичка за спиење?

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Јас почнав да ги ставам нејзините алишта заедно со нашите, некако неможам за цела недела да соберам доволно за да ја наполнам машината. Но уклучувам бебешки програм кој пере два и пол саати. А уште од почетокот ги перам и нашите работи со истиот прашак и омекнувач. Зимам Персил бебешки, а омекнувачот го менувам, Ленор, Дуел бебешки...

Незнам зошто Персилот не ви се допаднал на некои, заедно со Ариел се најдобри прашаци. Само што од Ариел нема сензитив варијанта, така што јас не би перела со него за бебето, премногу е јак.

На bambusce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    мене ми кажаа да не користам омекнувач со бебешката облека,особено ако се перат на рака

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    ^^
    Паметно ти кажале. И јас не користев првите 3 месеци, но бидејќи почнав да перам и наши и нејзини, решив да пробам една тура дали ќе има реакција, но бидејќи помина Ок, продолжив да користам и омекнувач, но исклучиво бебешки.

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Да, ноќите се ладни.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Да, ноќите се ладни.

17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Мајки, во последно време син ми не ми дозволува да му правам вежби на колкчињата. Таман да му ги свиткам ножињата ги исправува како пушка и газето го поткрева :D Пробувам на секаков можен начин и ми успева само неподготвен да го фатам, изненадно, па после чекам да се опушти и да заборави и пак... Ама тоа трае... Едно пресоблекување ни е цела вечност :whew: Него му е како игра, јас се мачам

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Мене не ми успева со ништо ниту да ја покријам, ниту пак во врекичка. Очајна сум веќе, таква е одкако е родена. Додека не истурка се од себе нема шанси да заспие. Ако и го заглавам ќебенцето во креветчето на страните, дава се од себе да се сврти едно 442842334 пати додека не се открие, ако не и успее плаче и не заспива. Навистина не знам како ќе се тера зимово, а и сега е веќе ладно. Ја облекувам во боди на долги, пижамки и чорапи и во спалната пуштам радијатор. Воопшто не е решение, знам ама не знам што да направам.

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Имам пишано некаде, се продаваат вреќи за спиење како скафандери, значи цело е облечено а ножиња/рачиња им се слободни, топли и да се открие нема да им биде ладно. Од Скопјанка продавниците јас имам купено околу 1200 мкд ама вреди ама пред неколку години, може уште да ги имаат. Инаку имаат продавници во аеродром и порта влае. Кај се точно продавниците не знам, маж ми го купи од аеродром тогаш.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.843
    Какви се тие вежби, кој ви ги препорача? ние сме два месеци треба ли да правиме?