Не ми враќаат на вибер,сега резултативе ги земав а за вакцина е... некој што се разбира да ми каже гледам некои ситни отстапувања и малце леукоцити покачени
Минимално се покачени, гранулоцитите се во ред ако има нешто вирусче, настинка би биле и тие покачени. Во секој случај почекај педијатар за консултација.
Според мене да ,моето е 5 месеци па понекогаш бара на саат. И и давам ,јас сум за доење кога сака колку сака. Знам дека е тешко ама брзо лета време ќе видиш.
Денес дефинитвно најтежок ден, од сабајле се мачиме... Еве сега дремна ама ќе се разбуди пак.. Многу ми е жал не ме да сврзе 3 сати сон..
@MorskaSirena и јас мислам дека е премногу топло за како е облечено. За се друго види како реагира бебето. Насоките од Оли се супер почеток. Секако мора да се напомене дека секое бебе е различно и на некои им треба слој плус или минус. Најдобро ќе знаеш доколку фатиш вратчето позади. Многу е битно да не е испотено. Не треба телото на бебето да е ладно. Дланките и стапалата, како и носето може да се ладни, но не и рачето нагоре. Според тоа види како ќе и одговара. Исто додека цица може да го раслечеш или ќе се испоти, но тоа е за кратко. Моето е на тенко боди на долги и памучни шпихозни на 22-23. Исто и навечер, само со тенка вреќичка (1 тог). Сега како расте гледам подобро држи температура, па може ќе преминам на боди на кратки. И најбитно, капа по дома не. Може после бањање некои пола саат-саат, но битно е да е главчето слободно.
Има такви денови, ќе помине ако не е својствено така да се однесува. Ако сака на саат да цица, нека цица. Можеби мака има со мешето и затоа покусо спие, а се смирува со близината. Ќе има такви денови, па ќе нема, па ќе има и така.
Едното палче од ноџето му е зацрвенето, дел од ноктето му расте во мевце. Ве молам за совет, дали има нешто што може да му ставам за да не му загнои? Педијатарот ми рече дека не е страшно, но сепак ако има нешто што ви помогнало, а може да се користи за бебе од 3 ипол месеци, да ми кажете. Би ви била благодарна ако ме посоветувате доколку сте се соочиле со вакво нешто.
некоја мајка што прошла низ период на cluster feeding или бебе (моево нема ни месец) што се утепува од цицање и само на града сака да биде, да ми даде утешен збор, колку време ви траел ваквиот период? дали ќе се нормализира цицањево набрзо? се случува и по 2ипол саати да не може да се изнацица, по 3 пати дури на секоја страна, лимитот на издржување ми е саат ипол, после тоа и психички опаѓам, липтам врз неа, ни јас не можам да се смирам.
Незнам дали е паметно но на моево беше така и маж ми во спиење му го сецна му го исправи да не расне така ама имаше малку крвче, мене ми се плачеше ама оно не изреагира и сега му е супер. А јас му ставав хидрогенче од тоа за папочето што ставав за да не му загнои, ама не поминуваше од тоа си стоеше црвено само без гној.
Не чепкај кај бебе делот кај нервни завршетоци. Једино остави да пробие само и остави подолго нокте, ништо не те кошта. Јас не сум педијатар, работам педикир секаков, струка ми е и на моите деца не сум сечела толку мали ноктиња никогаш до крај баш ради вакви оштетувања. Не е страшно, не носи кондури да го стегаат. Мислам дека кај повеќето бебиња минува ова со ноктињава.
Nas ni bea isto vaka malce pokaceni leukocitite pred vakcina- i rekoa okej e kaj bebe ke se stabilizira kako ke raste demek normalno e (Isto bese i pred prethodnata vakcina so rezultatite i komentarot od pedijatar)
Многу е по два саати да се доите. Дали го оставаш да ждригне, после цицање? После цицање на една града да ждригне, после на другата.. Дај му цуцла. Градата да не ја замени со цуцла. Мене бабицата ваков совет ми даде.
Мајки, бебе утре прави еден месец. Денеска ја носев на контрола на педијатар. Ми рече пола саат после јадење да ја ставам на стомаче 5-10 минути, еднаш во денот. Малку ме зачуди, мислев мала е... Кога почнавте вие да ги вртите бебињата на стомак на ваква кратка временска рамка?
Кој има и поголемко детенце над 3 год. иако е надвор од темава бебенца, по препорака на Антоние земавме сирупче калциум со вит. Д. Доктор Чоко. Да ви кажам и мене ме фаќа мерак да пијам од што е вкусен
Bebe e 1,5 mesec. Nie koristeme D3+K1 no vcera pedijatarot ni vkluci plus D3 so omega Ne li e malo za D3 so omega posto so prvoto gi pocnavme mn pokasno