Исто и јас веќе крајот незнам кога ќе дојде, а колипрев му ги почнав. До кај 2 месеци имаше страшни грчеви и ни тие ништо не помагаше, сега се потсмирува се надевам ќе потрае а не е случајност, он преку ден нема само ноќно време ама цела вечер. Кај вас како се?
Vaka edno prasanje do vas majki kajmene bebeto 3 meseci, do sega sum nemala problem so grcevi ama ima mn gasovi mi rekoa da ne sum mu davala od AD mlekoto i onaka ne go saka iam mleko ama ne e dovolno majcinoto dali da zemam od druga firma jaa koristam Holle
A dali e dozvoleno da se dava kravjo mleko ama so pomalce maslenost i razredeno mene mi rekoa deka moze
До една година не би давала кравјо. Незнам кој ти кажал може. Ама подобро дај прво пробиотик пробај дали ќе помогне па ако не, смени млекце друга фирма.
Адаптирано млеко - самото име си кажува дека е прилагодено на потребите на самото бебе. Ако кравјо пресно млеко било поздраво за бебињата немало да постои адаптираното.
Кравјото и козјото млеко можат и алергија да ти направат на почеток, друга работа е тоа што предизвикуваат анемија.Млеката само ќе го поправаат на килажа ама ќе го црпат железото од бебето бидејќи млеката не содржат железо. Адаптираното е направено за доенчиња и ги имаат ставено сите витамини.Тетрапак млеко не треба ни ти да пиеш додека доиш зошто знае да предизвика грчеви кај бебе,а не пак ти да му дадеш да пие.
АД се дава до две години, дај малце информирајте се дали и какви придобивки има бебето од кравјо млеко. Оти единствена придобивка ја имате вие финансиски ништо друго.
Побарај второ мислење не се ослонувај на еден доктор и се преиспитувај на интернет Чудо од доктори имаме
Не можеш да им докажеш бре, така правеле во нивно време и поздрави биле И кога ме види со некои капки ми вели Аа тоа го даваш дека пие вештачко?
А бе да е муабет па да си споделувате како било тогаш и како е сега - ок. Но да кажуваат како било во нивно време и да ти речат дека треба да правиш и ти така - е тоа ме нервира.