1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Цуцла :)

2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Не фати цуцла, а многу сакав.
    Не знам колку би било паметно да инсистирам сега пак, на скоро 5 месеци. :wasntme:

На Ava.84 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    119.645
    Пробај, мојата фати, ама мислам оти и е слична на силиконските со кои ја дојам.
    Сега не ја сака си ја врти околу прсте и си игра со неа.
    Може ќе ја прифати, дај и.

На Ava.84, Monella и azelea им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    16.567
    Ве читам и јас дојдов горе доле за истата мака околу заспивање да прашам како заспиваат вашите бебиња?:wasntme:
    Малава за два дена ќе прави еден месец, многу тешко заспива последниве две недели,сака се да е во раце да ја нишкам или да цица ,а најадена е само сака да цицне како цуцла да и бидам,а не сакам така да се научи.Инаку лажливка фаќа кога сака она и ја ставам ама се нишаме еден саат и раце и нозе ми отпаѓаат.
    Таман ќе задреме и ја ставам во креветче ,за пет минути се буди ,па ајде пак ја нишам и се така во круг дур завлече.Е ако завлече по три саати спие преку ден,дури не можам да ја разбудам,а инаку по 15 мин или пола саат и цело време кенка за во раце или града:sweat:.

Последна измена: 9 февруари 2021
    На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Менувам пелена, цица па ја легнувам на спална меѓу мене и мм, он ја игра ја и топлам меше со рака и така некои пола саат. Не заспива ама се успокојува.
    Ја префрлам во креветче и после 15тина минути заспива.

Кога ја бањаме, после бањање цица и тука веќе е кома.

Е сега, најчесто ќе сврзе 6 саати ама знае некад и да се разбуди после 3 саати да цица.

Преку ден има една цврста дремка, одвај ја будам. За другите се мачиме, се нишкаме, некад и во транспортер по пола саат, некад аспиратор пуштам и така.

АПП-ако проџе, проџе :lol:

На Chanell*, Ava.84 и azelea им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    16.567
    Епа за навечер и мене ми врзува 5-6 саати ,ама проблемот е додека заспие,сама нема шанси така да ја оставам и да спие,одма кенка и претс да ја кренам.Или ако заспие и ја спуштам за кратко се буди и се така едно два три пати и дење и ноќе.А за денски исто една долга дремка од три саати и после будна е цело време со по некоја кратка дремка.Синоќа така ја избањав цицаше и заспа и таман си реков аха супер заспа,ете ја после 10 минути се јави,и не можев веќе маж ми ја заспиваше.И од што цица цело време , многу е лакома,па и е тешко ,и се враќа млеко,па ќе почне да ика,па ја кревам и капната сум додека заспие;(.
    @Bicka77 на колку време цица кај тебе?

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мојата цица на 3 саати, некад 2ипол.
    Инаку кога ќе се заика, ја земам малку, ја гушкам да знае дека не е сама, па ја ставам во креветче додека она сеуште ика и така исто сама ќе си заспие од темпото на икање.

Има денови и ја кога сум преморена од нишкање и обиди за спиење денски. Тогаш се откажувам од било која друга работа низ дома, лежам и одмарам за време на секоја кратка нејзина дремка и му јавувам на мм дека нема да има ручек од мене дента :$

Стисни заби мајка. Не е лесно, знам, веруј ама некад нема некое правило или начин, денеска едно ќе успее, утре друго.. само пробувај, не се фрустрирај и одмарај секогаш кога можеш. Да се чуваме себеси за да можеме да ги чуваме нив оти замена за мама нема.

:hug:

На Fatalnata и azelea им се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    16.567
    Супер сте тогаш,мојава на 1,5 час до 2 , некогаш и на саат време и тоа од двете гради и баш се изморувам ,мислам цело време на града ми е и плус со нишкањето душа немам,не можам да мрднам;(

9. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    За исхрана да не збориме, веќе месец ипол сум без млечни производи по препорака од педијатар и веќе ми се плаче за сиренце и кашкавал;( инаку второ ми е имам поголема од 22 месеци која грчеви имаше две недели од типот ке заплаче 2 минутки и толку, ама затоа од второво косата ми побеле од плачки (facepalm) не знам до кога ке треба да пазам на млечни производи а и не знам дали тоа нешто му помага.. Еве све не знам :sweat:

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    474
    Девојки како да ја најдам емисијата на телма амбуланта со Антоније што зборевте минатата недела? Барав на уou tube ама не најдов

11. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031

На Brpbrp, azelea и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    42
    Mamicki bebush mi e 2 meseci,vo posledno vreme premnogu mi povrajkat mleko,caj,voda sve so ke se napiet,bevme na pedijatar mi rekoja sve e ubo i vo kilaza i vo sve a ne mi kazaja zosto povrajkat,sekoe mleko obavezno go povrajkat odma samo sho ke go ispiet,deneska povrati slajm nekako kako so krv,dali nekoja imala isti vakov problem i kako go resì?

13. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Со крв дефинитивно не сум имала проблем, му кажа ли на педијатарот за тоа? Сигурна ли си дека е крв?
    За обично повраќање/бљуцкање не се грижи, нормално е. Се намалува како ќе растат.освен ако не е рефлукс или тивок рефлукс
    Ако ти повраќа нонстоп млазови има анти рефлукс млеко ако сте на Ад
    И моево повраќаше/бљуцкаше после секој оброк, и сега ама поретко.

На Ivaaanaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    2.946
    Мојот е исто 2 месеци, после секој оброк исфрла млазови (крв никогаш). Сега баш се вратив од педијатар ми закажа на детска клиника да го испитаат. Исто си напредува, ама не е нормално што по секој оброк исфрла млазови и додека пие се грчи цело време.

Едит: Ќе ти пишам штом помине прегледот на клиника.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.440
    Допаѓања:
    19.310
    На ад е или доиш?
    Носи го на второ мислење и преглед шлајм не би занемарила поготово со крв...хрчи затнато ли му е носето кашла нешто друго има?

16. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    474
    Фала ти премногу

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    42
    Na adaptirano e ,hrci da,noseto ne mu e zatnato,kaslat da,nervozno e odma barat za jadenje,samo sho ke ispovratit i odma barat jadenje

18. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    42
    Povrajkat na sekoj obrok,celo mleko go povrajkat inace da na adaptirano e

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.440
    Допаѓања:
    19.310
    Мајка оди утре барај второ мислење кашлица, шлајм со лрв, затнат нос може да е настинка.
    Иако не мора со повраќањето да е поврзано но може да ти сменат млеко.

Ако сакаш пиши од кај си па тие што сме од тој град можеме да ти препорачаме доктор да го види.

Не би да ти попувам но на твое место прва работа сабајле на лекар би носела, кс би правела и брисеви за бактерија ако доктор каже

20. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    42
    Ke odam utre sabalje na vtoro mislenje

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.