Opaaa,dosta vreme Aj so lesno na site Nedelite gi racunate od raganje ili od termin? Tuka nekade procitav deka se racunale od termin Blagodaram odnapred
Која недела е? Ние кога бевме кај громчето на апликацијата една недела живци извадив со денско спиење тоа беше успивање со по 45 мин врескања па во раце спиење страшно, а еве го веќе 4 дена да не го подречам се врати во нормала уште се нишаме ама за 3 мин е кома и не се буди кога ќе го спуштам, така да мислам ќе помине
Ни помина громчето и до крај има уште 6 дена, ама последниве два три дена денски е страшно, го оставам се вртам и готово буден е и плаче и спие во раце. Ааајде да заврши и ова
И кај мене после громчето стана лудница. Него рачунањево ме буни... Мене првичниот термин, според последната менструација, ми беше на 9ти, па подоцна според мерењата ми рекоа на 3ти. Детево се роди на 9ти. И сега?
Вака сега имам голем проблем. Детево ми е и на доење и на дохрана. Првиот месец почнав со Аптамил, ама пошто стомакот го болеше многу решив следниот месец да му го променам млекото со Bebe pre. Првиот месец додека користев Аптамил столицата му беше ок само понекогаш запек, но вториов месец маки мачам. Секој втор ден детево е со запек, не може да кака без помош не знам што да правам, дали да се обратам кај педијатар или да му менувам млеко да пробам хипп?
Подебелка не е запек. Постои опасност ти да го научиш да кака само со чепче, после без тоа нема да може. Си му фатила рутина на два дена со чепче и така тера. Си оставила ли да видиш кога сам ќе се искака? Остави некој ден, само ќе си кака, цревата ќе му се научат.
Ама нервозно е и стомакот му е подуен 48 сати се многу да не кака. И многу исфрли за два дена премногу.. Ај ќе оставам да видиме ама ако е нервозно и не може да се искака. Сепак и ад додавам јас не е само на доење..
А имате ли таму препорака за некој чај од анасон еве кај мене 2 дена се немаше искакано му дадов 50мл и за 2 саати се искака. Испробано ми е дека е од чајот од анасон бидејќи не е орв пат да ни помогне кога не кака а му е подуено мешето. Има на Хип бебешки само да видиш со педијатарот
Пак доаѓаме до она дека знам дека е и на ад, го поминав и јас тоа Масажа на мешето, топло на меше... Нервозно може да е и од скок. Тврдо камен ако му е мешето, тогаш може да му е нервозата од тоа. Но подуени мешиња имаат бебињата Проверувај дали е меко или тврдо кога ќе стиснеш благо со прстите.
Да му давам чај ид анасон ама со сила едвај 10мл ќе ги испие со маки не сака воопшто чај. И мене да ми дадеш чај без шеќер и јас не го пијам Добро ајде ќе го оставам до три дена ша ќе следам ситуација. Многу ми е мака искрено и јас сакам само да се кака.. Правам се и масажи и топло ставам.
Сосема те разбирам, страв ти е башка. Ај вака поопширно. Мене докторката па ме охрабри дека мајчиното што го цица си се апсорбира и нема што многу за да кака, ад пиеше малку. Секој ден само се молев да се искака. Дури ни некои масажи не правев, мешето не му беше камен, нормално му беше кога ќе допрев со прсти. Ми рече да дадам чај Бекутан, но ме предупреди дека има многу шеќер и дека баш од шеќерот ќе искака. Но одлучив да не давам, не сакав на толку мало да давам шеќер. Еднаш на седмиот ден се искака. Каката како сенф, како од автоматите за сладолед му излегуваше, пред капење ми се искака Густо жолто. Потоа почна да кака на 6 дена, па на 4, а тоа се должеше на зголемувањето на количината на ад што ја пиеше. Откако почна да јаде храна, трипати на ден кака. Сигурно се плашиш, но со чепчиња ти ако ставаш на два дена постои опасност да си направиш проблем, а не па на бебенце.
А ти да земеш да пиеш? И така давш измолзено пиј а ако не грешам може во ад да се меша т.е. 1 лажичка да дотуриш ама види во упатство не ми е сигурна информацијава