Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Пробај рачно да ги растераш како памук да делиш со прстите, колку се намести толку јас исто така моја јакна упропастив тоа не се враќа како што било со ништо

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Ко јас да сум пишала. Потполно исто, вечерта кај 9.30 заспива, се буди еднаш да цица и продолжува, убаво си спие. Ама денски, ич. Ќе го држам саат време в раце, спие, не мрднува. Само што ќе го легнам, ко да го боцка креветот, веднаш се буди. Уште 1 недела ни останува од 4 скок, се надевам ќе смени. Се случува некогаш да преспие 2-3 саати денски, ама се таму да сум, да го нишкам :doh:

На honeyboney му/ѝ се допаѓа ова.
  3. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Ајде ке почекаме да видиме дали ке се оправиме за некој ден :wasntme:

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Ги бројам деновите, па и саатите :D

5. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Да. Изумив да ти кажам, прашав на лекар, без доза сомнеж ми рече дека е сосема нормално.

Вие што мора да ги држите на раце за дљ спијат... Кенгур(она за носење) не е опција? Ем не ви паѓаат рацете, мобилни сте, а и детето си спие на вас.

На Alishan30, Milkiway и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Заборајв баш да ти пишам почна и моево така да прави кога заспива мрда лево десно

На PurpleMind, Alishan30 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    И моево си ја мрда главата,па звуци некои други, скенкање и ќе заспие..

8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Да ја ставиш во ладна вода со многу омекнувач па да ја расчепкаш ?

9. TeodoraV

TeodoraV Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    За такви јакнички најубаво е машина за сушење, ама ако немаш пробај кога ќе е испрана одма да ги наместиш пердувите колку можеш и остави ја легната да се суши, тие со текот на носење ќе се поднаместат.

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    Кога почнаа бебушките да ви се вртат од грб на меше? Ние сме скоро 4 не се има ни еднаш свртено, нон стоп го ставам на меше но не му е нешто омилено неколку пати се врти од меше на грб кога ќе се измори да стои исправен пошто нејќе да лежи така ама од грб на меше никогаш, следната недела сме на ортопед ќе прашам ама чисто ме интересира дали касниме или има и некои подоцна што се вртат? :)

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.868
    Моето со помош од 3м а сам неколку дена пред 4 полни се сврте па праеше пауза неколку дена не се вртеше ич и потоа како почна нема шанси на грб да го оставиш и така да седи во секундата де врти на стомак. Еве сега за некој ден полни 6 месеци почна од меше на грб да се врти. Секое се развива различно така да не се секирај кога ќе му дојде врмее кога ќе е спремно ќе се сврти мада имаш вежбички на youtube за тие developmental milestones можеш да ги погледнеш и да ги правиш.

На ni.na и Осе им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Некој ден пред 5 полни прв пат се сврти ,јас се изненадив ,ич не сакаше на стомак претходно одма пискаше. Вежби и правев од типот кога ќе се подзаврти на страна ја бутка малку кај колкчињата да се доза врти на стомак. Два дена така третиот се сврти :) а за обратно пред некој ден почна ,односно неколку дена пред 6 месец.
    Е сега побрзо и полесно се врти на десно отколку на лево ,не знам дали е нормално или не ...?

На ni.na и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.868
    @Осе и моето се врти полесно на десно отколку на лево. Ама мислам дека е нормално

14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Би требало да е нормално ,јас за ова не прашав скроз заборавив со педијатар за дохраната бев по сконцентрирана. Ама мислам дека е,зошто сепак се врти по некогаш. За главчето исто па повеќето на лево и беше кога почна сама да го врти Видоевски го прашав рече тоа бебе што има проблем со одредена страна нема воопшто да се врти на другата. Веројатно и за ова важи истото...

15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.868
    Да да , мислам се имаат извежбано на десно па за лево потешко им оди. Јас сега со играчи и др работи му ги ставам од лево да се врти на таа страна да вежба ама немаат никаков проблем, сега на 6 ќе го носам на ортопед па ќе видиме што ќе каже

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ајде ако не заборавиш сподели , зошто јас дури за 3 месеци треба да ја носам на ортопед.

17. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Од 2 ипол пробуваше а усоврши од 3 месеци, и ја некако се изненадив ама ортопед вика нормално е некое порано некое подоцна, инаку од пред три дена почна у спиење да се врти на стомак и сака да спие така, што во никој случај не дозволувам а ако дозволам тоа значи дека треба да не спијам и да го пазам. Арно ама вчера во спиење се завртел сам на стомак без да го приметам, случајно се разбудив и се потресов ептен зашто ми е страв да спие така и останав скоро без спиење до сабајле проверувајки го како спие, а инаку спие со мене на спална. Вечер како ке биде не знам, инаку кога ке се сврти на стомак спие толку мирно изгледа му е убаво ама не и безбедно, барем не сеуште.

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.642
    2 недели пред да напрАви 5 месеци и тоа преку ноќ. Ама се врти само на една страна, а од пред некој ден и склекови прави и пробува да лази.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Еве син ми пред точно 2 дена сам се сврте. Ама му остајв до него играчка нова една што свири и по неа одма се сврте. Е сега он па ептен сака да е на стомак од тогаш цело време се врти, а назад на грб се враќа случајно само кога ќе изгуби рамнотежа.
    Дава ли знаци? Он прво се поткреваше глава и нозе па после тоа се сврте

20. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Dali e normalno vaka kaj bebe koe ima nepolni 2 meseci sabota prai 2

Прикачени фајлови: