Сум пишувала за ова и моето беше цело со бебешки акни. Точно на 40от ден му се исчисти лицето. Ставав од розевата течност, но искрено му се исчисти со миење на лицето со вода по 2-3 пати на ден.
Фала ви девојки. Ќе продолжам да мијам лице со вода во наредниве денови па ако се влоши ќе барам алтернативи.
Здраво мајки.Ние сме 5++ и веќе две недели малата кога лежи на грб покрај тоа што се рола од грб на меше и обратно,на грб кога е дава напори за станување,ја крева главата и нозете буквално како да прави стомачни и во таа позиција си седи 2-3 секунди па спушта глава и нозе и пак одново.Многу често го прави ова,некогаш и само што ќе се разбуди уште очи не отворила убаво го прави истото.Ме загрижува што е често и веќе трае подолго.Некоја искуство со ова,дали има причина зошто го прави тоа или е нормален развој само?
Нема да му се влоши. И јас паничев ама патронажната ми рече од хормоните му е да ставам крема. Мене таа ми даде една крема и за една недела му поминаа.
Мојата е 4мес и 2 нед, веќе една недела има вакви обиди за седнување. Значи ја држам на перниче легната, таа крева глава и нозе се напнува дури, едвај ја враќам назад во легната положба,не се додржува. Исто во количка, повеќе неврзана неможам да ја оставам
Моето го оставав скроз да се наведне да си ги фати нозете и така сега скоро е во седечка позиција до 5++ се очекува самостојно да седи така да нормално е
Нормално е тоа сака да се исправи за да седи.. Пробај на 60 степени немој да се изненадиш може да се исправи.. Па оди на ортопед ако е се океј ако се развиени јадрата слободно и нека седи не е мал.. А сметам дека е се океј штом дете прави нешто значи е спремно немој да го уназадуваш и да слушаш стари од типот '' пред 6м не смее да седи'' живи глупости.. Син ми на 5м кога наполна почна да седи и отидов на ортопед само ради моја мирна глава и ми даде зелено светло и ми рече да го оставам све што прави значи е спремен..
Некоја мајка да ми каже за во јане сандански за вакцина,има ли некое одредено време за вакцинација,има ли гужва,се чека ли многу и каде треба да се обратам
Некој искуство со ова? Има малку и на меше, педијатар вели претопленост ама нонстоп ни е 23 дома, и кажав и на неа, вели да не носело бебето синтетика, велам не никогаш... кога ја носев вчера не беа црвени па рече штом не е, немало причина за грижа. Еве ова утро и се црвенки И не сум менела детергент секогаш со персил за бебиња и чико омекнувач
Се влегува од десниот страничен влез, не се закажува, кога бев имаше гужва, плус и пауза ме фати, таа им е од 10:30-11ч. Ако правиш кс таму, влагаш од главен влез, има посебен дел за бебиња, резултати ти даваат за 10мин. Инаку чисто е и многу се фини во диспанзерот.
Majki nie sme 2++ vo tekot na denot a i nokot mnogu mi se nervozni bebinja i koga se nervozni cela stisnata raka ja stavat vo usta ja cicat i placat,od sto moze da se nervozni za da ja stavat rakata vo usta.Za grcevi koristevme Colief a sega go zemav sirupot.