Значи јас моето го вријам дете Не дека уштд имаме почнато со шетање ама во среда за до педијатар на -2, со кола загреана внатре, боди на долги, хеланки, скафандер и замоткана во дебело ќебе .
Уф, уф мене ми стана топло сега. Ајде на минус ок, стварно претходните денови јак беше студот ама барем колата да не била загреана и ќебето да не си го ставила. Така се настинува, испотено во кола, па надвор на ладно.
Јас деновиве кога беше - мислам дека секој ден бев негде со бебе.. облечен како дома + зимска капа + скафандер во незагреана кола (пошто во седиште/транспортер доста се загреваат). Ако д загреана колата го вадам од скафандер, седи покриен со ќебенце, па го облаксм скафандерот пред да излезам од кола
Веројатно можат. Или се изладил после бања. Генерално 35.5 и не е опасно ниска температура. Добро што си приметила и си следила за да се згрее. Таа температура, степен, степен и нешто пониска од нормалната не е опасна, бебе троши калории повеќе за да се врати на нормала.
Нели ти плачеше? Јас еднаш така претерав ама со времево не си на чисто испадна да заглавиме во гужва и да стопли кога прсна да плаче и се возеше во кратки боди и панталони без чорапи
Близу ни е, умна си беше, сирото дете или го измрзнам или го претоплам, прејадувам ја.. додека се научам.. ама секој ден подобро е само нека се живи и здрави ќе порасне нема да се сеќава, а јас за второ/трето здравје ќе имам искуство друго ќе е.
Може да ви дадам совет за безбедност во кола? Каишот за заштита треба да е што поблиску до телото, односно без скафандер. Истово важи и за деца и за возрасни, без јакни кога се користи каишот. И ве молам не ги варете децата, овде се шетавме по снегот на - 10 со количка. Детето во капче со скафандер и ќебенце одозгора. Во кола кога одиме е облечен нормално во алишта и ќебенце ВРЗ каишот и детето. Ќебето највеќе ради тоа што ни се потребни 2 минути да стигнеме до гаража.
Не паничи, тие нагло не ја спуштаат тем, за разлика од чепчиња. А и не заборавај кога спие нормално да е пониска тт, а при активност и поголемка да е. Битно е да не падне нагло тт
Фала ти ја дека тие и плус бањање викам леле беља напрајвме уште малце ќе го терав мм на ургентно да одиме ама среќа измеривме 36 откако го згреав. да знам за следна вакцина
Јас и по ветришта го шетам надвор. Малиот во количка со заштита од ветар и дожд. Јас наоблечена како нинџа, само очи ми се гледаат, а честопати ни тие бидејќи ставам наочари за да не ми солзат очите Скитаме по улици, покрај езеро, не ни пречи ни ветар. Ама добро, не сум единствена, гледам понекогаш и некој друг со количка со бебе
Денес немаше ветер ама ние мидлам од 11 бевме единствени во парк порано начекував некој и по патека покрај жан митрев ама денес ништо
Majki dali sekoj den gi banjate bebinjata Mojata e skoro 4 meseci seuste ja.banjam.sekoj den,ne znam kolku e pravilno
Мене ми рече патронажната може и два пати во неделата, ама јас не чекам толку го бањам секој втор ден.
Здраво, бебе е 1 месец, денес не кака никако, цел ден плачи и се грчи, цица и плус давам по 2-3 оброци ад хипп комбиотик. За грчеви и давам Колиеф и пие Ваја пробиотик. Дали е запек од ад или може и од колиефот? До вчера си какаше нормално, од старт пие хипп ад и убаво и беше прифатено.
И јас еднаш го изнесов почна да плаче па ја свртев корпата накај мене и си заспа само јас едвај ја туркав количката али ај колку воздух да го фати Еднаш до сега ми има вриштено кога му беше топло иначе мирен си е
Имаш количка со корпа што се врти напред? Мислев дека сите корпи се прават секогаш да се свртени накај тебе. Инаку, редовно спие во количка, не се случило да е буден цело време. Уживанција...