Да прашам, бебче уште малку ќе биде два месеци. Тоа цуцлата на шишето моментално му е 0+, а гледав во маркетите има за 2+ месеци. Да му ја сменам?
ако цело време ја користиш истата, секако е препорачано да се смени за 2 месеци, е сега дали со 2+.... пробај, па ако се дави, земи пак 0+, другава ќе ти стои за понатаму
Lele znaci site isto I nie sme 2 meseci Denski moze edno spienje da ima saglam a inaku nekoi kratki dremki No poveke me zagrizuva sto navecer legnuvanjeto ne mozam da go sredam Moze da zaspie pa pak ke stane,i drzenje i nosenje vo race se do 00:00 h. Ne znam kako da go toa sredam So prvoto imavme super red od start a sega ne sum svesna sto gresam
На kika boo UGO ,се врти и накај мајката и нанадвор Има бебе чепкалки ,ама само на врвчето поминувам ,страв ми е многу ама па и излегува многу жолто и морам .
Dalibredovno stavate sirok povoj,tie sto imate devojcinja Mislam na prvite 2 meseci,dodeka se otide na ortoped
Види пробај нека ти заспие длабоко па после спушти го во креветче. На бебче му треба 20минути додека заспие длабоко.. А во раце да го држиш така, со среќа. Јас се откажав од тоа, сега го легнувам на перница и на нозе нишкам по малку додека се успие добро.
Ставав и ко ќе ми текне ,ми иде да се истепам сама. Септември жешко пм како ми беше облечена ,арно што не дехидрира. Плус широк повој. Видоевски ми рече вака: Порано тие бабите што ти рекле да ставаш мораа да ставаат оти една пелена не им држела. А тоа дека девојче ,па карлицата се шири во пубертет па ти здравје тогаш пробај стави ѝ широк повој. За ортопедски проблем ,не дај боже широк повој ништо не ти помага има специјални апарати што ние ги издаваме. Мм ќе ме утепаше
Da,taka pravam Ke zaspie ke ja ostavam,ama za nekolku minuti,moze i polovina cas,otkako ke si pospie stanuva,probuvam i so niskanje,cicla da prodolzi ama nisto Taka do 00 h. E posle 00 h veke e nokno spienje Mnogu e docna toa legnuvanje za bebe a plus batko 2,5 god i ne se izdrzuva nekogas. A so prvoto se znaese vo 21 h vo krevet i gotovo a ova ne bre Ajde vikam da probam i porano,vo 20 h da legne no isto Ajde si vikam ke smene,faza e,se tesam Ama koj znae do koga vaka
Па и во право е човекот Јас ставам ама не баш секој ден,од таа причина што мора да мислам што да облечам за да ставам широк
Додека мрда со тоа очите не е во длабок сон. Кога ќе престане да мрда со очите тоа кај мојот се случува после 20мин е тогаш е навлезен во длабок сон, па го земам од на перница и го спуштам во креветче.. Бебчињата се будат така затоа што не успеале да достигнат длабок сон.
Да да , ортопед си е знаеш мислам ,не напоменав. И јас го мразев ,и ми се спури доле заради него мислам ,ама ми кажуваа не незнам кој му било не знам што дека не ставале и страв ми беше . Мм само викаше. И уште ко го слушна докторот абе цел пат до дома За спиењето и ќерка ми пред 23-24 часот не заспива. а ако заспие се буди во 3-4 наспана па ти оди заспи ја ,шанси нема пред да поминат два саати. Не знам што е полошо ,дали толку касно да заспива или да заспива порано па да си играме два саати....
Ставам по препорака на ортопед до 4-5 месеци ми рече, иако е се во ред. Нема штета, нека си носи. Полесна за држење ми е
Јас да ве прашам, ви икаат ли често бебињата? Оваа мојава икалче си беше уште во стомак, значи мноогу икаше и еве ја 3+, кога ќе се возбуди и гуга, почнува да ика. Неколку пати во ден се дешава тоа. Кога беше помала ќе ја ставев да цица, ќе цицнеше малку и ќе и поминеше, ама сега ако е јадена нема шанси да ја доближам до града, вришти, се буни. И од плачењето престанува да ика. Значи решението е да ја расплакувам за да прекине Нешто друго..?
Недавај да заспие покасно од 6, моето знае да задреме после 6 ама дремката е од пола саат максимум после е кенкав до спиење го заспивам во 8 зашо тогаш ми е ад на ред за давање а во 7иппол почнувам со бањање. Пробај да видиш на ваков начин