Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Другиве две скоро до година дена ми станувале по цела ноќ , два три пати и ова сега чудно ми е многу , од раѓање ноќта е многу мирничка цицнува лежечки , ако продолжи да претка и додавам некогаш млекце и си продолжува да спие , во раце не ја ни кревам ... а си претходните две имало ноќи во први 6 месеци не сме спиеле воопшто .... другарка една вика радувај се ноќе убаво ти спие ама ја будалетинка и во арното да се посомневам дека нешто не е ОК , да фатиш да ме утепаш :headbang:

На @rollercoaster@ и Fatalnata им се допаѓа ова.
  2. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Апсолутно исто со првото дете ми беше,цела ноќ станував. Сега ова мирничко. Не знае да плаче.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  3. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Мајки ај еден совет, мислење. Малово на 5ти март ке прави 5 месеци. Само на цицање сме. Ке заспие во 21:30 и се буди да цица во 1 часоот, после тоа се буди за два саати и после на секој саат до сабајле. Без разлика дали ке цицне малку или убаво ке се нацица после првата дремка се буди многу често некогаш и на пола саат дури. Си мислам да не е гладен да не му треба плус млеко.. Или такво си е детето, со килажа е ок за некоја недела ке почне со вкусови. Ама све ми е страв да не е гладен па затоа да се буди.

На ni.na и Malesia им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Или се грчеви или ако сте во скок растат кокски,повеќе работи гледа и учи и затоа добиваат како спојка некоја во главата и не знаат како да се справат со тоа и пиштат хистерично.Не се плаши :) мене од кревет ме издига месец дена кога имаше така писна што мислев дека го имав штипнато или нагмечено и го кренав во раце а он си спиеше :)
    Ние почнавме од 4 месеци со вкусови и воведување ручек приморано од педијатар бидејќи повеќе од 1л млеко на ден пиеше и малце му беше и ние сме на ад,а килажа доста качуваше и сеуште си качува, млекото што го давав за ручек сега е заменето со зеленчук :)

На Classy Flare и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  5. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Мамички моево има 1 месец ама неможе да заспие преку ден воопшто плаче многу.. е сега имаше доста грчеви ама воглавно му поминаа, сега но сето му е затнато и како тешко да голта ама и во внатрешната страна на обрвачињата пак забележав бели насаги..дали некој знае од што ср тие и соодветна терапија да не има.. ве молам за совет. . Фала

6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Истото го правеше од кај трети до петти месец... Период е ќе помине ,чим качува и полни пелени не е гладно.

На honeyboney му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    @Brpbrp па да во скок сме според термин 9та недела во среда моментално 8ма.

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Не знам веќе што да правам со газето на малава на два педијатри идам чаре не можам да и најдам. Ваква е подолго време. Педијатарот во Санте ми даде павловичева и јекодерм, ништо не помогна. Земав маст за попарено розевата, малце помогна но пак се појави.
    Денес матичната го даде овој маст.
    Влажни денес прекинав да употребувам, памперси сменив, влажни сменив не знам веќе што да правам:( И на лицето некои ситни брунчиња исто, мачкам Веледа но нема некој ефект..
    Совет? Да не е можда нешто што јас јадам па не и одговара? 44524F2A-BDDD-4190-A072-46CB8D7CAD3E.jpeg E8776125-B2DB-45D5-87C2-75C8A1A7508B.jpeg C746470D-FFBE-429D-BB2A-620BE79C65EA.jpeg 90EBF033-62C8-4CE5-AB5A-D6DC92CA7310.jpeg

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    @kukla21
    Тебе мислам дека те читав за маста Бепантен ли беше?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Дали цица или е на ад? Не знам ако цица дали може да се појави ваква реакција ако е алергично на млечен протеин па да не треба вие да престанете со конзумирање на млечни производи? Немам искуство ако знае некоја мајка повееќе нека каже.. Инаку на пријателка малото имаше вакви ама поголеми со пликови и педијатар и рече дека е од некој надворешен фактор како на пример прашок за перење и на малиот му дадоа некоја маст, не му помина па пиеше сируп за алергија. Негде 6 месеци беше бебето.

11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    @honeyboney Да само на цицање сме.. И прашок сменив, користев Бекутан сега Ариел и пак.. Омекнувач не користам :/

12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Кремите на Скендер ги фалат многу ... Не сум користела ама да се распрашаш...?

13. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Пробиотик давав до 6ипол месеци, таман и дур се навикна мешето и на друга храна. А после тоа само омега и плус д3

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Крајно со Уриаж да пробаш ако имаат тестери во аптека да ти дадат за да видиш дали ќе помогне

15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.315
    Допаѓања:
    76.235
    За 15 дена доаѓам и ќе ти донесам креми да пробаш дали ќе ти помогнат.

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    А кои пелени ги користиш

17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Памперс Актив.. А почнав со Виолета, такви и ставаа во болница.
    @macka91 Важи, фала ти мн ќе си пишеме во порака.. Само некое чаре да и најдам. Или ако ги има во Германија кажи, сестра ми доаѓа др недела да ми донесе :)

18. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    На лицето исти има и мојата, ми рекоа тука најверојатно е чистење од хормони. Само со туфер потопен во превриена вода и го чистам, уште ги има али има и подобрување.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Прашав бидејќи на братучедка истово со памперс ја снајде со малата. Менувај одма земи на бејби лове има едни зелено паковање памук се тие по крути на допир. Моето исто се вцрвени од памперс наизменично користев со бејби лове обичните и користев влажни на памперс. Сменив на зелените бејби лове и користев туфери при бришење и се оправи и мачкав павловичева ама таа оригинал на неа што стои

Да се едитирам креми пд сегде ми донесоа за вакви онакви иритации ама ништо не помогна само павловичевата ама да не ја штедиш туку ставај повеќе што се вика... и туферите преку 10 креми сменив медицински што германски што амерички џабе беа сите

20. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Не сум Доктор ама мислам дека ова не е само за крема и дека бебе си има мака што треба од внатре да се реши со апче или можда исхрана?! И многу креми кожата преосетлива станува.
    Јас на себе бремена бепантен сум мачкала и ми помогнало многу и белогент крема на белупо. Само тие 2 ми помагале

Прикачени фајлови: