Малата имаше сличен проблем. Од Памперс преминав на Канбебе, влажни марамчиња гледав да не користам, ја миев после секое менување пелена и ставав облоги од чај од жалфија. Тоа ни помогна.
Околу 22-23, 1, 4 и 7ч ѝ давам млеко. Всушност 4 пати си пие млеко додека спие. Педијатарката ни кажа пренан да ѝ давам 2 пати дневно додека не достигне тежина од 4кг. Земав денес па ќе видеме како ќе напредува
На бебето му се појави теменица. Земав шампон и вечерва прв пат ќе го користам. Дали после одмивање е во ред да и ставам од обичниот шампон? И дали треба секој ден да се користи, или е ок секој втор, исто како што ја бањаме? Да напоменам дека шампонот против теменица и обичниот се од иста линија.
Вака да прашам, бебче ми спие без перница од ко е родено, ама сега пробав ја да легнам на грб и главата на лево бре не можам да дишам, дали му е комотно може ли да дише добро? Да му ставам перница?
Isto i jas,portokali ne jadam obicno zaradi dijarea ama sega pak pomaga.nekogas se mora. I nie imame problem vo posledno vreme,pa probuvam svasta. Isto vezbicki pravi,vitkaj gi nozinjata,ke olesni.
Nie koristeme maslo na freezderm i sme zadovolni.go koristeme koga se banjame,ne mora sekoj den. Sekako so sampon ja mieme ama od prv pat ne se izmiva ubavo,ostanuva malku mrsna kosickata. Toa bidejki e maslo.
Мајки, дајте ми идеи со што да го анимирам и стимулирам бебуш кој ќе наполни 5 месеци за неколку дена? 90% од времето е на под со играчки околу него. Си ги фаќа, ги префрла од една во друга рака, ги става во уста, се превртува на меше и обратно.. Јас му пеам, му ги играм рачињата и ноџињата со ‘Тапшин тапшин’, му раскажувам приказни.. Сепак мислам дека веќе треба да почнеме со некаква друга стимулација и анимација, ама не знам што, па ве молам за совет?
Јас имам вакво за 6+ обожава да свири на него па ќе барам слични за 4-5м нема некој избор за анимација
Не. На рамно и на тврдо треба да спие, без перница. Перница мене ортопедот ми рече да му дадам кога ќе ме праша зошто јас имам перница, а тоа нема
Многу подобро Се надевам скроз ќе се среди. Туку, дали е океј бебе да ја преспива цела ноќ, само еднаш ми станува за цицање? Добро ќе цица и спие до 10 наутро.. Дали да ја будам за цицање ? Вака полни пелени има секогаш..
Среќна биди што од мало ја преспива цела ноќ Мене ќерка ми 2ипол години има уште станува за млеко навечер