Не знам какви пелени користиш, има ноќни за до 12 часа, тие впиваат повеќе. Јас на почетокот тестирав дури, му ја пикав раката во пелени да не е воден.
Конкретно памперс мислам дека ќе ги имате таму, види дали можеш да најдеш premium protection, baby dry, има некои и ноќни пишува дека се и е до 12 часа, знакчето го има на амбалажата.
Ја и маж исто се успаничивме сабајле, ќере заспа у 22:30, ние се разбудивме у 7 и нешто, у спалната штама. Па ја проверувавме дали дише
Јас на секое нејзино мрднување, вртење, испуштање звук станував ноќеска од страв да нр ми поврати оти не сакаше да ждригне. Па ја нема да мрда па слушам дали диша и тоа се оти пред да ја легнам читав за СИДС. Пред да се роди бебе ич не бев паничар, многу бев опуштена. Леле сеа страшна сум, само пребарувам, читам, анализирам... абе што да ти кажувам. Да се згрее уште малку и да потпорасне да почнеме да шетаме, вака психички ќе забегам.
Спијат сопрузите со вас? Мојот првите 2 недели спиеше, ( сеа само за викенди) после го преместив во спална. Зошто почнав да го замразувам, бебе ќе се разбуди јас будна, да ручка, да ја успијам ( некогаш и по саат ипол ако е какана да ја преслечам и ќе се расони, иди па успиј го ) а мм ништо не слуша си спие . За да не ми иде на нерви поарно да не го гледам .
Бегаше првите недели во дневна, сега се научи и си спие и да плаче бебче не го слуша. Иначе никогаш немаме спиено со бебче во спална, страв ми беше секогаш да не го задушиме или повредиме. Неговото креветче залепено до спалната и одма си го земав за доење и го враќав..
Ve molam za sovet imame 3 meseci samo na doenje sme nisto dodatno ama veke 1 nedela samo placi vriska...nisto ne mi pomaga pretpostavuvam deka e gladen dajte mi sovet za adaptirano mleko koe da mu go kupam ili dali voopsto da kupam
Девојки бебе ич не спие мирно, абе мислиш плива. Спие и мафта со раце,нозе. Си има мака со стомачето ама не мислам дека е од тоа некако на друг начин реагира за стомачето. Од што друго може да биде? 20 дена има малецко е
Јас го повивам со слабо ќебенце иначе ќе се искине по лицето со рацете, чекај мало е твоето сеуште. сигурно го мачи стомачето и она моро рефлекс има може, со повивени раце помалку го осеќаат моро рефлекс.
Ако дојде до таква ситуација ќе ти плаче, моево откако почна да ги крев нозете ради грчеви двапати му се случи да се измоча, прво преташе мислев цуцла сака после почна да плаче и кога го кренав во раце видов што е проблемот
Мајки дали ги шетате бебињата ова време околу 18-19 часот? Мислам на прошетка од пола саат, саат.. И како ги облекувате?
Зошто мислиш дека е гладно? Не мора да значи, не посегнувај веднаш по ад, особено ако добро цица, добро напредува и имаш млеко. Можеби е друга нелагодност во прашање или сте во скок.