Cica redovno ubavo napreduva so kilaza se e ok ama mislam zaradi toa sto se rodi 4 550 gr mislam.deka bara sa se dohranuva. Sekoj den setavme po 1 cas nadvor na vozduh a od pred 10 dena mi placi
Бејби на кој дел од телото е нафрлан? Да не се ,,врукици,, ако ти се испотил во спиење или бил облечен/покриен повеке. Обично на врат, грбче па и стомак се појавуваат
Само тука е, сега му ставиб пвловичева па ќе следам, ако се размножат хитно на доктор. Може сум јадела нешто јас и од млекото мое му излегоа, не знам.
Novorodence koga ke go trgnis pd race dali jas ili majkamu go ostavas vo krevetce i rika dali rika odma se razbudva saka samo vo race da spie
Нормално е, сака близина. Скоро сите сме поминале низ истото, ќе помине, па ќе си спие и на кревет, па пак ќе сака во раце, итн
Прашање по колку пелени менувате кај тримесечни бебиња? Јас некако мислам дека малку полни 5 до 6 пелени дневно Дали е нормално?
@kjofti4 @Saraaa9 менувам пред секое јадење и јас ама како помал како повеќе да мочкаше или ми се чини
Завиди како е чувано ако е стоено на собма температура не мора.аако е од фрижидер се затоплува во сад со топла вода
Мајки имате ли поминато низ слузава кака. Бебе полни такви пелени овие денови. Здраво е напредува. Само ни се собраа грчеви, заби и скок истовремено се на најјако. Рже не се држе е. Само ова ме секира со слузот.
Да не е премногу, да не ти се расипе млекото, мислам дека водата треба да е 25С, бар јас така го топлам.
Мајки, некоја од вас што има започнато со пробување на вкусови да ми каже дали на почетокот бебињата ви реагираат незаинтересирано, или одма најнормално си ручкаат? Ние денес почнавме со пробување на јаболка (намерно од овошје почнав за вкусно да и се види) ама некако незаинтересирано делува, половина лажиче на надвор го вади, тече на сите страни, почна да се потресува и на крај почна да има нагон за повраќање , за вода пиење подобро и да не зборувам А баш бев оптимиска, кога и да нѐ видеше со храна, мљацкаше со устето. Инаку сме 5 ипол месеци.