@honeyboney не ја ставивме,токму еден ден пред да одеме на вакцина почна зелената кака..и др.ден ја однесов на матичната,рече да почекаме и еве цела недела е така
Мачкам дентинокс и гумс гел. Не ми изгледа дека во скоро ќе излегуваат заби, кога ја фаќам нема ништо
Може наеднаш ќе избијат земи глодалка стави ја во фрижидер и давај ја ладна види дали ќе се чеша нешто... Друго не би знаела што може да е ова истово буквално внук ми го правеше и точно на 6м му излегоа
И давам но не ја сака бидејќи е ладна инаку се става во уста, жирафата софи ќе ја искине од што ја јаде некогаш не ми ни дозволува да и ги намачкам жлабинките, не сака да ја отвори устата
И мојата така прави месец дена, најпрво помислив на воспаление ама месец дена, а и на допир не реагира на болка. Го поврзуваат со заби, незнам што друго може да е
Како ја чистите малата Софи? Пишува само со мокра крпа, ама еве малава е без дупче, не може да влезе вода, па мислам дека е ок да ја попарам со жешка вода...? Што мислите? @0ли знам дека ги имаш и малата и големата, те молам за совет?
Кај мене преку едно доење е така. Заспие цицајки. И ако ја држам подолго исправена да подригне знае да се разбуди и иди па успиј ја.
Малата може да се мие со благ детергент, ја мијам со Фрош за бебиња. И во упатството пишува дека така може да се мие. Со жешка она баш со жешка вода не сум попарувала. Големата не смее да се потопува во вода, има сликичка во упатството и за неа како се одржува. Имав некаде низ темиве ставено слика од упатството, само појма немам во која тема. Само проверувај ја пред миење, мојов на пола ја раскина првата. Каде што ја превиткуваше, таму се скина, се направи со дупчиња и сосема се распадна. Едит. Ги најдов сликите
И мојот си ги влече ушите и се мава со рацете или со играчки не знам дали се заби али и со плчаките веќе претера седи си игра и во секунда почнува да вришти
мене ми ги има плукано со јазик некад дел, не сум форсирала затоа што следен ден ќе ги голтне најчесто
Не е страшно, после ќе си се испрди добро. И кај мене така не секогаш подигнува па од кога ќе одспие и стане рафали мава во памперсот.