Некој совет за бебе подолго да лежи на стомаче? Пробано е и со играчки да се залажува џабе по 2 мин максимум и тоа со плачки..Инаку е 2 месеци
Биди упорна секој ден зголемувај ма време и ќе се навикне. И мојот беше плачко, па се научи. Види со некоја играчка што се движи,има музика или светка. Јас му имав купено таква шатка на батерии и интересна му беше. Или пробај со огледало пред него да си се гледа. Што почесто ставај го ќе се навикне.
Ставај го секој ден, колку може-толку. Ќерка ми исто по минута-две и плачеше, кога наполна 3 месеци некако преку ноќ како да почна убаво да се исправа и да сака да е на меше.
Бебе така прави веќе некое време, 3 и пол месеци има. Приметувам дека кога е нервозна кога и се спие го прави тоа..Не ми се верува да и никнат заби, многу е мала...
Има ли некоја мајка што поминала ковид со мало бебе? Сопругот испадна позитивен, има и симптоми, вчера се тестираше и замина кај неговите пошо имаат услови за изолација... Сега ми е страв мене и за малата...
Ние двајцата бевме баш кога беа исто со твоето - бебе беше 3 месеци и некој ден. Маж со малку покачена температура, јас после 3 дена позитивна. Не се изолиравме еден од друг пошто до тогаш веројатноста да сум префатила беше голема, па не сакав да ризикувам да заразам некого. Од прв момент на температура и јас и мм со маски со бебето. Бевме во изолација 20 дена заедно сите тројца, првите 14 со маски и спиевме во посебна соба - јас и бебето заедно, маж ми посебно, не за друго, да не му дишеме и двајцата.. Бебе не го тестираа и фала Богу не појави никаков симптом. Точно во 4ти скок влезе кога бевме во изолација, ама никаков проблем немаше. Може има врска што бевме на планина, па воздухот му пријаше и се изнаспа, изнадиша чист воздух, виде снегче.. милина Ни кажаа за бебе да не се секираме, ако ептен некои симптоми пројави, во Козле да го носиме, па таму ќе одлучат што како ќе биде. Вакцините што требаше да ги прими после ни ги одложија за да испадне да има 6 недели од позитивен тест наш, а за рота втора доза рок е 22ра недела, така што си фативме рок за се. Крвна слика правевме и беше супер, така што веројатноста да прележал е скоро 0. Се изнапишав, ама мислам дека се објаснив ако те интересира уште нешто слободно кажи Со лесно да пројдете
Aј се надевам нема да имаме ништо... Фала ти за деталниот одговор Мм се изолира дека секако спиеме во посебни соби, а имавме контакт со мајка ми дента кога качи тт, па дојде она кај мене Се надевам дека лесно ќе пројдеме
Здраво мајки. Дали пред да почнат да седнуваат бебушите или да се ставаат во столче за хранење, треба да ги однесеме на ортопедски преглед? На првиот преглед на месец ипол, др. Антоније ми потенцираше дека нема потреба од нареден преглед, но поблиските луѓе од мое опкружување кои имаат деца, велат дека обавезно треба да го однесам. Совет?
Дали зелен измет секогаш значи дека бебе е гладно или настинТо? Мојот бебуш е 3 ипол месеци, само на доење. Неколку дена каките се зелени , а тој е супер, не е ни гладен ни болен. Што може да е?
Јас сега бев кај него баш за седење прашав. Во скут кај тебе може да го седнуваш и во столче на 65 степени за кога ќе го храниш. Но на земја или кревет потпрено со перници и сл. не додека не почне сам да седи. И во количка и релаксатор на 45 степени може ми рече.
Ние бевме позитивни кога бебе беше 2 месеци. Не се забележаа симптоми кај него и крвна слика беше ок.
И ние бевме позитивни и тоа се заразивме само што излеговме од болница..сопругот другиот ден разви симптоми и се изолира но веќе мене ме зарази,јас после 5 дена пројавив симптоми..јас и сопругот поминавме лесно, бебенцето не пројави никаков симптом иако имаше само две недели
Не го однесов пред да го ставам во хранилка, се слушнав по телефон и ми кажа во хранилка и во количка да го ставам на 45 степени. Го однесов на околу 5 месеци, не седеше самостојно, всушност кога почнав со вкусови таму накај 5 и пол месеци отидовме и ни објаснуваше како да правиме во врска со седењето и со одењето.
А кога ти рече да го носиш на втор преглед? Јас го носев на 2 месеци и ми рече следен меѓу 4 и 5 месеци. Го однесов на четири ипол (претходно го немав седнато никаде) и ми рече си можела од 4 слободно да го ставаш да седи. Од тогаш навака го ставам на 45 степени, за јадење на 65 и на околу 6+ почна да седи самостојно.
Женски втората вакцина како ја поминавте? Денеска и ја ставија на мојата и цело време ја пазам. Сега за сега си е супер, се смее, спие, нема температура.