Маја Каличанин. И првото ќере кај неа го носев и носам, и беба исто Само многу се чека, нас дури за почеток на април ни дадоа термин..
Мајки, денес примивме прва доза шестовалентна вакцина и моментално темперарурата му се движи накај 37.5. Го расоблеков по боди со кратки ракавчиња и тенки до глужд чорапчиња, а редовно му менувам и антипереа налепници на местото каде што го боцнаа. Штотуку заспа, па во случај да оди нагоре температурата, дали смее на четири ипол месечно бебе да му се натопат чорапчињата во вински оцет? Благодарам.
Јас на моето до 38.5 не му давав ништо. Не ни стигна повеќе од 37.8. Инаку имав купено сирупче. Не знам зошто да не би можело оцет? Ама можеш исто така да го избањаш да се освежи. Дај му чајче, почесто дои го или АД не знам на што е
У Систина е оваа. Е сеа, ја немам лично искуство со неа ама @kukla21 знам го има носено нејзиното бебе, па после кај други ортопеди на второ и трето мислење и кажале обратно од Каличанин...
Го избањавме со помлака вода од обично, ама му се качи до 38.1 и му дадов сирупче. Сега ќе следам, се надевам ќе му се нормализира.
@..barbie.. Мислам дека не се става оцет ако не е ептен висока, така кажаа на форумов. Ќе пише некоја што знае поточно на која температура може оцет. Главче само не му квасете.
На моето се качи толку после истата вакцина, само дадов далерон 3мл и после не ни измерив искрено ама добра беше весела
Здраво, сте имале ли искуство со нешто како дијареа, но само прозирно/жолтеникава лигава течност? Се гледа дека е од цревата. Имам и слика ама не знам да ја направам спам не јадев ниту он ништо невообичаено, дали може да е од запчето? Проверив и крвна слика се е во ред.
Можно е.. јас педијатарката ја замолив да провери. Рече има малце, не е лесно за нова мајка да распознае. Ми кажа во превриена вода откако ќе стане млака да раствотам една лажичка сода во 250 мл, да натопам газа и со тоа да и го поминувам јазичето еднаш дневно. Рече дека не е штетно...
I nie sme kaj Antonije.Bevme na prv pregled na 6 nedeli i potoa na 5 ipol meseci.Sledno megu 8 i 9 mesec
Ладни облоги. Сигурно има кај вас лепенки за тепература што се антипиреа се викаат. Алкохол ставаат тука на местото медицински и да менуваш почесто. Ракија да не му ја нагризе кожичката