Моја грешка ,не ве прочитав убаво. Јас му давам д3 +к1 тоа е едното,а другото е омега... затоа се збунив
Хахах се разбравме Омега давав по околу пола саат ,за да не ми плука пак или пред цицање за да се прелаже
Добро вечер Што им ставате на лицето на бебушките кога е вака топло надвор? После секое искачање црвенки и суви и се обравчињата. 4 месеци имаме
Мислам дека секое дете е индивидуално еве ние од 3м почна самостојно да ја држи Сега сме 4++ кога му подавам рачина и го држам се исправа сам, на меше лежи во споредба со претходни обиди повеќе трај, се залажува со играчки и дадичка Оваа чисто плус како инфо за нас
Добро утро Ќе ве молам за помош ако некој се има соочено со ваков проблем (ако можам така да кажам) Бебе ми е мирно се смее кога се бањаме, ужива...проблемот е кога ќе го извадам и треба да се облекуваме, почнува хорор плаче, писка никако не можам да ја смирам ако не ја подигнам и да ја шетам а таа е гола не знам што да направам за да не плаче толку и не знам од што така реагира Ве молам доколку некоја има искуство да сподели влеговме во 4-ти месец така е откако е родена сега е поизразено.
Да, во скок е моментално. Ама не знам како да ја смирам и кога не сме во скок, постојано плачеме после бањање кога се облекуваме.
Освен дда и дадеш играчки некои да ја занимава мажот ти уште пред да ја легнеш најверојатно сака да си се бања бебето , мојот на секое пресоблакање урла низ дома и тоа со крокодилски солзи едно нема промашено до сега
Моето е помало ама исто пишти штом ја извадиме од вода. Се смирува на тој начин што и даваме цуце и мм ја држи за рачињата, поточно нејзините дланки се во неговите додека јас ја сушам.
Уште тоа ни остана со играчки да ја залажуваме друго се пробав, тројца ја облекуваме мм и мајка ми се бањаме по половина час ужива се смее, сака да е во вода.
И така сме правеле порано се смируваше сега пишти нема утрав додека не ја земам да ја шетам, а страв ми е д не ја настинам гола е, не можам ни памперс да ставам ни боди да облечам
Леле @Brpbrp исто...секое пресоблекување се плачи до замалување..почнувам и јас да плачам со него...само што ке откопчам едно копче на шпихозните и почнува..еднаш во денот ќе успеам само на раат да му сменам памперс..незнам веќе што да направам...моето е мало не се залажува ни со играчка ни со ништо...пуштаме фен обично,некогаш помага не Моето бебе беше 2 недели...и тоа лежевме на детска клиника со инфекција на белите дробови,дента кога не пуштија сопругот ме зарази, тој доби симптоми следниот ден, јас после 5 дена..преплашена бев,бебето и онака беше кревко само што излезе од болница,ама се помина во ред...не го тестиравме, го пратевме,немаше ништо..никаков симптом...само од кога добив симптоми околу него носев цело време маска и миев раце многу често..друго се правев нормално
Не верувам дека и е топло, во истата просторија го облекуваме и братчето (близнаци се) тој глас не пушта а она вришти
Како распознавате дека дека се во скок, баш до ден ли е прецизна апликацијата ? Цица-пие пие млеко- испушта-вришти-ја фаќа пак-цица-пушта-вришти .. Се додека не ја понудам другата града. И на таа ќе почне така,па ја нудам првата. Кога ќе ја тргнам,повраќа, се смирува, па пак ќе побара и пак исто. Апликацијата вика за 5 дена почнува скокот ( според due date) ама ова ми е типично однесување за скок.. Или грчеви се во прашање?
Моево секогаш откако е роден, порано влегува во скок, не се водам според терминот. Според апликацијава, за две недели треба да почне, но веќе од вчера покажува знаци дека е во скок.