И кај нас беше исто, по цел ден и ноќ плачеше, се виткаше, се црвенеше и врескаше.. се смири со еспумисан капките и давам 2пати по 25..
Нели е мало за капки во носе јас користам солена вода на бекутан кога и да е затнат шприцам за 2 мин е подобар.. Инаку секој ден наутро му ставам
За од лиги што се исфрлаатшто креми користите? Брзо се губат ама ме нервира некои денови е цел нафрлан околу устата
користам повремено веледа по препорака на педијатар ама искрено, преферирам со воден туфер да ја избришам само.
Какваа веледа? За лице таа што е? Со туфер поминувам ама нема ефект на 1 саат лигавки менувам ептен се лигави им лом се прави, ставам риластил за дерматитот ама некако не ми помага за вакви работи
Имав авент до сега, ама денес му земав МАМ пошто и шишето му е МАМ, утре да ги стерилизирам и да видам дали ќе ги сака.
Ама овие на МАМ ми се чудни, го немаат тој додатокот како ма авент, не знам како се вика тоа како полукруг што е. За што служи воопшто?
Епа силиконот од страна допира на лиценцето и наместо да ја фаќаш цуцлата за него, ја фаќаш за полукругот. Плус претпоставувам на него се прицврстува и синџирче ама не можам да тврдам, уште немам земено.
Абе јас ја фаќам како ќе стигнам кога се тепаме за спиење, 10 пати му паѓа од во уста и ја бара и тоа со темперамент нервозно, кај имам време да ја фаќам за полукругот.
Ова ќе го ставам овде, бидејќи овде се жалиме дека бебињата пречесто бараат да цицаат или сакаат во раце.
На 24.02 бебе беше 4150 гр тешка. Следно мерење на 08.03 4400 гр тешка. За 12 дена 250 гр. Јас некако не сум задоволна. Екслузивно е на доење. Се мислам да воведам еден подој преку ноќ бидејќи најчесто врзува 6-7 часа а преку ден цица на 2.5-3 часа (сметано од почеток на еден подој до почеток на следен). Што мислите? Btw, бебе е 2+ старо
јеееее јас добив подарок канпол ноќна цуцла, гледам доста различна е од овие авент што ги имам и сум на мисла дали да ја давам и таа или да не си ја барам бељата. Не за друго, ем да не пропадне подарокот, ем полесно ќе биде за кога ќе заспие ноќе да ја најдам цуцлата во креветче за да ја тргнам на страна оти ноќеска бев ко том круз у мишн импосибол додека ја барав цуцлата а приота внимавајќи да не разбудам бебе
Не знам за таа марка, ама од авент не сум задоволна, нонстоп му паѓаше и се нервираше ја бараше. Што убаво со оваа сега не му паѓа и полесно заспа. Иначе јас имав 4 од авент насекаде расфрлани. Сега две на мам, да имам секаде и во дневна и во спална.