Растењето на забите ќе ме полуди. Мачкам дентинокс, гумс гел, осанит абе ништо не помага ги намали денските дремки, не сака да јаде, заспива со врескање, тегнење абе ужас ќе полудам чаре некое како да и помогнам?
На окцето можеш и мајчино млеко да капнеш неколку капки за да се исчисти. Јас така правев после 2 намолзувања скроз се исчисти.
ви се случувало бебињата да ви се загледаат во нешто со очите навнатре? во мојов случај имам забележано кога гледа кон јаки контрасти (на пр. преку полузатворени ролетни, а надвор е многу светло), инаку најнормално ги движи очињата, надвор од тоа немам забележано некое искривување. ѝ покажувам црно-бели картички кога вежба на стомаче и може цела минута без престан да држи глава исправена гледајќи во нив, ама сега ептен ми се загледа со вкрстени очи па се уплашив.
Нормално е, така гледаше и мојот и јас се вадев од памет, наеднаш така ќе ги скрстеше,па маж ми му викаше не гледај така бе. Уживај..
Pomos Bebeto saka samo u rsce a na vecer go ostavis u krevet po pola minuta odma placi se razbudva ksko da se odviknime
имаше совет пред некое време да го загреете креветчето со фен пред да го спуштите бебето оти у раце му е топличко и во креветче веднаш осеќа промена и се буди
Колку месеци има? Може и вежби да и' правиш со играчка. Земаш некоја што нема тропање, да е само визуелно без звуци. Додека лежи на грб, над неа (повисоко, не залепено до очи) во линија на очите ја држиш, па полека ја мрдаш налево, па пак во средина, па надесно, па пак во средина, па нагоре... Да ја следи со поглед. И додека лежи, нежно поткрени ја да те гледа во лице, да го фиксира погледот кон тебе. Инаку, не е страшно, се средува. Кога прашувате, гледајте да пишувате и колку месеци се малите, појасно е така кога ќе се одговара со мислење.
Лелеее со денови за истото на маж ми на глава му се качив! Мојата е месец и пол, и такс ги вкрстува некогаш очињата кога ќе се загледа некаде, ептен ме исплаши!
Искуство со цицање на прсте, точно 2 месеци сме денес, цуцла несака да фати во никој случај, земав на томи типи, на авент, авент болничката во ремедика што ја даваат, и уште 3 по случаен избор малецки, нејке да чуе, а прстето си го цица.
Навистина ме секира @Alishan30 зошто ја нема. Може некоја ја има по социјални мрежи? Барем да каже дека е се во ред
Ние сме во третиот скок во сон плаче нормално е? Во раце сака цело време и многу кратко спие, ќе се врати како порано бар имавме некаков ред