Моето од денес трети скок, сака само кај мене во раце да заспива е ај раце ќе ми паднат готово бе тежок е.
Се успивавме 2 саати, и на крај се преморив со бебе во раце отидовме да го викнеме мм од спална тој да проба ( таму не грееме ), за 2 мин заспа дете. Топло му било, јас изгледа осет немам за топлина сеуште.
Исто беше и кај нас, само се нервирам од дете што откако се роди сакаше во раце цело време и таман почна да си лежи да гледа висечки играчки да се занимава дојде третиот скок и се вративме на исто а тежок е и мојов ми се случува кога го држам да ме фати кичма да неможам да мрднам среќа мм се погодувал дома Мислам дека ќе го испуштам во тој момемт
Само со тетра пелена после бањање го бришев, чепкалки дури сега прв пат употребив 4ипол месеци е, и тоа со страв да не го брцнам многу длабоко па да го повредам и така само површински ептен го исчистив.
до месец со тетра пелена ги упивав, после тоа со бањарчето, а кога ќе забележам жолто на површина го отстранувам со беби чепкалка, воопшто не навлагам во самото уво. прв пат употребив чепкалка на месец ипол, од тогаш уште еднаш-два пати, 2 месеца е.
Здраво мамички. Дали некоја го има ова за греење шишина и дали Ви е од корист? Баш ова , не за други греачи за шишиња.
Јас се мислев дали такво или термос. Зависи што сакаш да грееш. Ако е вода за ад оодобро е да имаш топла во термос истураш мешаш и си завршил работа. Особено ако е бебе кое не сака да чека а со ова пак треба да се чека минута две не знам како е за колку време загрева
@Mila_spa Јас имам на филипс авент, греам измолзено млеко, а за ад чувам во термус. Понекогаш ако бебче цица мрзливо го враќам шишето во машината да не се излади млекото и си останува топло. Добро е мене ми врши работа најмногу за молзеното млеко не мора во бокали да го греам. А вака за ад најдобро ви е топла вода во термус.
Мајки како да ја навикнам малата на ад млеко? Ного време ми стагнира со килажа.Осеќам не и е доволно млекцето,многу кратко цица,после саат време е кенкава,ја местам да цице никако не фаќа будна. Пелените не се толку полни како што беа,кака 2-3 пати секој ден. Пијам и чаеви за доилки на Хипп и Лакта микс 3-4 чаши,боза една чаша повеќе неможам,сок од јаболко,јогурт со овес,ги пијам и Лактил капсулите и никако да осетам преполни гради.Од течности ќе пукнам..немам место за храна Малата е 3 месеци и 11 дена
Ај ти што пробувате вкусови да ве прашам, вчера јадеше банана и денеска каката му беше темно зелена со црни парталчиња внатре, дали е нормално?
Месец ипол има. Пред три дена почна на образите да искачаат бубулички со бел врв и на челото како лушпи. Ја мачкам два дена со веледа крема за лице ама бетер е мислам. Читам за атопичен дерматитис, себороичен дерматитис, егзема... најверојатно било од хормоните мои, се чистело бебето од крајот на шестата недела и може да има до 3 месеци вака. Сте имале ли искуство вакво со вашите бебчиња? Ептен ми е жал да ја гледам вака. Само на лицето има, телото е чисто. Се мислам ништо да не и ставам, да и дише кожата
Помош. Изгледа не дрма четвртиот скок, таман реков поминавме без некои промени (освен со заспивањето денски шо се боревме ама секако таа не сака да спие дење )то се чувало за сега пред крај уште 10 дена имаме ама овие три дена како да имам сосема друго бебе од мирно шо си спиеше цела ноќ без никакво разбудвање сега имам бебе шо воопшто не сака да спие ни дење ни ноќе, не сум спана три дена мислам зомби станав дали е можно четвртиот скок толку да ја промени да не се заби си викам ама вака гледам ништо нема ни црвено ни потечено освен се шо пика во уста ама тое нормално за нејзина возраст. Нервозна е, пеам играм со неа ама 5мин не држи и почнува да кемка плачи. Како да си помогнеме на двете да го поминиме овој период? Да не ја боли нешто незнам