За мене ми е, за 1 литар чај да испијам од овој треба пола пакување . Го имам дома, ама 1 кесичка во 100мл вода..
Кога беше 4 месеци и една недела почнавме ние, исто по препорака од педијатар. И мене ми беше чудно дека е мал, ама првиот и вториот пат и он не знаеше што се дешава, дури и не голташе само лижеше, ама сега се навикна и си јаде, кога гледа дека му го спремам чиничето разбира и се радува, 4 ипол месеци е сега точно и уште сме на пробување вкусови по неколку лажички, уште нема цел оброк.
Недела пред да направи 5м почнав не знам зошто толку рано ви кажал вие и на доење плус сте зошто ве брза, да не не напредува добро во килажа)?
Напредува по околу 700гр месечно тоа било долна граница, ама не ми спомна дека е заради тоа, туку ми рече од 4м се почнува со дохрана... Прво со овошје па после во 5ти месец и со зеленчук.
Малечка е. Не брзај. Не се спремни верувај. На ад е моево на 5 почнав со пробување...уште гледам не знае под 45 степени да седи па ке го раниме... нека почнете на 5 и пол 6 нека се. Нека си цица
А што е со дерењево на бебе? Не се сејќавам вака големово да викало. Како на планина да живееме само писка и вика до кога вака
Од 4 до 6м се воведува дохрана. Ама секако ти си одлучуваш ако напредува добро, не е спремна за додатна храна итн...
Кај нас тоа помина мислев полиција дека ќе ми викнат комшииве. До 4ти месец или 4ипол некаде не ме фаќај за збор траеше прозориве ќе пукнеа од пискање
Јас планирам кога ќе нспрсви 6 месеци, а нешто стариве ми викаат на благовец да сум одела.. не прашав зошто
Јас планирам да почекам.. можеби некое време пред првиот роденден. Инаку читав на нет и мислењата на педијатрите се поделени... Најчести препораки најдов после 2, 3, 4 и 6ти месец дека е безбедно.