Имаш време до 3от месец. И јас ја одложив пошо бебе е со ковид, ми рекоа нема проблем до 3 месеци се прима.
Можеби е глупаво прашањето ама јас да си прашам Како препознавте и од колку месеци почнавте да ги седнувате под агол од 45 степени.
Мене па 5 дена пред да прае 3м ми а закажаа , ако нешто изникне тогаш да треба да одложам , ќе а пропуштам секако , а и некако и ми одговара тоа
Како се малите? Вие како сте? Исти сме и ние до среда сме во карантин.Бебето среклија голема прва болест ковид
Добри сме, бебе само кива, нема никакви други симптоми, фала Богу .. Остај, жива ќе се изедам што и нив ги заразивме. На тоа пазење цела година и цела бременост, мораше ли баш сега да не фати па и они да ми се разболат. Големата е на атб, многу кашлаше ама се смири, бебе е добро, ние сме добро. Само витамини и течности пиење, и нека минува со лесно..
Како покажа само? Јас кога ги носев на ортопед ми рече докторката кога ќе почне да се подава на напред кога го држеш во раце свртено напред тогаш може да ги ставаш да седат.
Нека минува со лесно.Исто си велам толку пазење, сега ли баш не фати бебе кога се роди, немаше ни 3 недели.Поима немам од каде се заразивме,маж беше на породилно, само до продавница одевме и тоа со маски FFP2. Само да помине побрзу.
Кога ќе го седнев се подаваше по ноџињата да си ги фати и од ден за ден се повеќе се исправаше баш кога веќе бевме на ортопед он си седеше колку толку исправено само пак мораше да се придржува.Не сакаше да лежи и интересно му беше да си ги фаќа ноџињата.За да го зацврсти грбот го седнувам и играчките му ги давам малце погоре од главата негова да ги фати и така си доби и осет за да не се фрла наназад.Кога веќе убаво ќе седи реди му играчки околу него и сам да се пружи да ги фати
@Ava.84 и @Chanell* нека поминува со лесно... никако да се допазиме. Како се стегнува обрачов се само очекувам да се заразиме и ние... Големиот го пратив во градинка одма е со црвено грло и антибиотин му шибнаа одма а бебе е со повторно крварење од нос.... Шетам а спијам во превод
Многу малку цица,ако стане после спиење и тоа пет минути и после вреска,во саботата беше полоша ,цел ден да плаче и да вреска од цицка не знам,морав да и дадам АД еднаш и се смири малку.Вчера за нијанса подобра ,ама не јаде и само кенка,ќе видам уште два дена треба да излезе од скокот ,па како ќе се понаша.
Nie sme 3 meseci Ni prepisaa maltofer,na taa vozrast po kolku kapki davate? Na nas ni kazaa 5,pa sakav da vidam dali e ok Dali sekogas so zelezoto davate vitamin C? Nas ne ni prepisaa
Ние пиевме сидерал со нив не давав витамин ц но до малтофер мислам даваат, пиевме 6 капки тогаш беше 6 кг.
Мајки моето е 5 ипол месеци и давам само д3 без омега од бејбитол. сега видов дека има д3+ омега во една капсула. дали тоа да земам или одвоено д3 само и омега само?