Колку месеци има откако си породена? Кога почна да се молзиш? Јас од десната града за 3минути вадам 70мл, после се префрлам на левата вадам 30мл, па пак менувам града и се така менувам гради до 150мл. За 10минути сум готова. Има 3 месеци како се молзам, првиот месец вадев само 60мл, ама со тек на време ми се зголеми млекото. Исто рачна на медела имам, не е до пумпата ти мора да стимулираш.
Од оброк до оброк се рачуна од почеток на оброкот или кога е завршен? Мојава пие и по 40 мин до саат време еден оброк И уште нешто да прашам,кога ги будите од спиење како ги будите? Мојава за жива глава неможам да ја разбудам кога е заспана,а кога ќе се разбуди ептен е нервозна
4 месеци во недела. Ја купив пумпата пред 1 месец, тогаш и прв пат се измолзив. Не ја користам секој ден, само кога ми се преполни градите или кога бебе не успева да ги испразни. Изгледа треба да молзам подолго, за 10 минути вадам 80мл од двете заедно, ова последно што приметив. Фала ти.
Да да и шестовалентната тогаш ја ставаат, таа е 6 вакцини во едно: ДиТеПер, ХиБ, Хепатит Б и Полио. Крвна слика не бараат секаде, али е пожелно да си направиш. Чисто да се види да не се бори организмот со нешто друго, или пак хемоглобинот ако е послаб може капки да дадат за појачување на истиот.
Давате ли пробиотик ако е само на доење? Педијатарката ми препорача диастоп ако му се влошат грчевите. Помага? Можеби има и некој подобар, препорачајте ако сте тестирале различни. Засега вежбите му помагаат да ослободи гасови, па не знам дали има потреба...
Моето е само на доење и давам пробиотик. Двајца педијатари кажаа дека е ОК. Инаку, почнав со Биогаја, потрошив 2 шишенца па се префрлив на Ваја поради цената а кај бебето не видов некоја промена на лошо. За Диастоп не знам да ти кажам. Користам Колактаза против грчеви, плус вежби и ОК сме. Користев и Колиеф ама и нив ги сменив ради цена а плус Колактаза се покажаа како поефективни во нашиот случај. Ако помагаат само вежби кај вас, ја не би давала дополнително нешто освен пробиотик.
Педијатарот во чаир, при испис, ми напомена обавезно да давам пробиотик, зошто бебето е родено со царски. Јас давам Waya, Biogaia не и делуваше океј, и ги зголеми грчевите. Исто го фалат Pro balance baby protect, тој би го пробала следен.
Zdravo majki.Nie sme 6+.Pocnavme so vkusovi od 5 meseci.Voedno i so voda po 2-3 lazicki.No nikako ne saka da ja prifati, ja pluka, a isto i od sishe nema sansi zatoa sto go grize i go butka siseto.Imam probano so nekolku sisinja.Na ekslkuzivno doenje sme.Imame dorucek i od vcera pocnavme so rucek.I sakam da mu davam vodicka a ne znam kako da go naucam da pie.Dali da probam so caski za rakija ili pak caska so cevka? I po kolku ml treba da pie posle obrok na ovaa vozrast? No da napomenam deka posle sekoj obrok cica.
Пробај свари слива,јаболко,круша и водичката процеди ја и стави ја во шише можеби ттака ќе му се свиѓа повеќе.На почетокот јас му давав два дена вода од варено овошје, а трет ден чиста вода и после скоро месец се навикна на вода само
Мајки како се справувате со струпки во главата кај бебињата? Ќерка ми е 4+, пред капење ја мачкам со маслиново масло и ја четкам со бебешка четка но излегуваат само малце. Сега го гледам кутрото стварно многу има со што друго можам да пробам?
И ние исто имаме, педијатарот и нас ни кажа со маслиново, па после со чешелче ама не паѓаат.. Рече имало и некој шампон баш за тоа..
Било кое масло за бебе (јас од Бекутан земав ) го мачкаш пола саат 45 минути пред бањање ,пред бањање со чешлето поминуваш во текот на бањањето нежно триеш(најдобро со пешкир) и после бањање пак чешле. 3-4 пати повторив и и се исчисти.
Дали знаеш како се вика шампонот? И правам така баш пред секое капење, но уште има некаде се исчисти но на средина има многу
Еве една другарка сеа ми прати screenshot, читала негде низ форумов, нз која тема ама мислењево е поодамна. Па баш ќе прашам во аптека за оваа пена на Мустела.
Фала ти многу, баш ќе ја побарам по аптеките. Не успевам да и ги извадам сите со чешелчето башка и се нежни, на секое чешлање проценува многу.. жалче