Негде ко да читав дека сте со ковид? Малата имаше исто еден ден таква кака, од ковидот. Се среди веќе наредниот ден.
@Ava.84 @0ли и што дека ќе појдеш тука на доктор. Само да му давам мајчино млеко што почесто и физиолошки во носот да му ставам. Не даваат ништо. Мк не знам како би поминало на доктор?
Тоа е терапија за дете под 6месеца.Нема некој избор,освен физиолошки, можеш и Otriven за Säuglinge ако хи има кај вас.
мајки од кога почнавте да им ставате перничиња под глава? Ние утре полни 8 недели и и ставам свиткана тетра под глава
Мајки, ние сме 3 месеци, бебе е на адаптирано. Пие по 90мл на 3часови... но преку ден на 1час- 1.5 час од испиени 90мл бара уште, плачи ... додека не му дадам не се смирува.Секој педијатар вели барем 3часа разлика од оброк до оброк но ние не можеме да чекаме 3часа. Ептен ако се успие ќе поминат. Некој вели давај кога ќе сака,некој не. Совет?
moite se 2++ i istoto pravat, ke im prigotvam poveke go ostavaat, i sega im davam koga ke pobaraat ako nema 3 casa pominato
Јас давав кога сака ама под 2 часа не е било. Па не знам што да ти кажам да пробаш друго млеко може подолго ќе го држи бебето?
Мојата е 2 месеци и давам аптамил комфорт и пие по 90 до 120 на 2 часа најчесто 2.5 некогаш на 3 часа,само навечер преспива до 4-5 часа да не плаче за млеко
Како јас да сум го пишувала мислењето. Скроз иста ситуација со ќерка ми, матичната рече да не ја изгладнувам и да и давам кога и да побара да не бројам часови, секое дете само според себе си ја правело формулата. Така веќе и давам месец и пол па фала богу супер си напредува и редовна столица има. Сега сме 4++ денски уште пие по 90мл или 100мл, само на вечер за заспивање пие по 135мл. Иначе сме на Hipp combiotic
Дали може да ми пишеш што пишува на Nurse Hervry's сирупот Colex или Food Suplement? И јас кипив вчера но гледам на нет има 2 различни сирупи на едниот пишува Colex , а на другиот food supelement, јас овој што го купив пишува food suplement па да не сум го утнала..
Жени на голема мака сум. Ќерка ми (4++) имаше период кај 2ри месец ич не спиеше, во 24 часа едвај и се врзуваа 3 часа сон. Ни денски спиење ни на вечер Јас си знам како го поминав тој период. Сега спие супер, од кај 20:30 до 7 наутро со две/три будења за млеко. Е сега работата е што мора да се заспие или на шише, или на града или шетајќи со пеење Има 7кг и ми е ептен тешко, рацеве не ги чувствувам веќе. И кога пие млеко од шише мора да ја шетам, штом седнам одма почнува да плаче и одбива да јаде. Истото е и за денски дремки.. Како да си помогнам? Се плашам ако и сменам рутина дека ќе имаме пак проблеми со спиењето. Размислував за Dr.goodnight но стварно ми е скапо..
Све што пиша како да се читам себе си јас мислам дека тоа што сменила е поради скокот вие сте сега во 4тиот скок. И ние сме 7 кг и се шетаме за да јаде па се заспиваме нишкајки и таман да се спуштиме се биди и пак нишкање и така до бескрај п цел ден