1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Сигурно е тоа, пробав со бањање навечер како рутина, ролетни имам кренати преку цел ден за светлина, навечер гасиме тв и сите светла, освен една мала ламбичка му свети, и џабе, не може да се научи.... не знам до кога е вака нормално да тераме, кога им се подопоравува биоритамот. Кај вас како е? Дека и вие сте на доење, како беше со спиењето на почеток, и сега после неколку месеци?

На Goca92, Nane26 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Моето релативно брзо почна да спие навечер и да ја преспива ноќта. Се сеќавам дека уште на првата контрола ја прашав педијатарката дали да ја будам за цицање. Тоа беше на некои 2 ипол недели. Од тогаш само еднаш има станато навечер да цица, мм закасни од работа тој ден, не успеа да си игра со неа пред спиење и некако ги поврзав тие две работи.
    Биди упорна, не знам што друго совет да ти дадам.
    А кај и да е ќе ме читаш и ја како се жалам од неспиење на бебе кога ќе влезе во некој појак скок :drunk:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    9.610
    Регресија во спиење во 4 месец е уатвари 4ти скок или нешто сосем друго? На крај сме на 4 скок, и во последно време денски ич не ми преспива, одвај пола саат да поспие, а уморна е и и се спие а сака да си игра...

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    4.881
    Dve vo edno e :lol: kje pomine:hug:

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Навечер си спие, од што се преморува преку ден што не е спиен, и заспива накај 6,6ипол нелогаш 7 саат навечер,и после се буди за цицање. Инаку АД му давам навечер, мислев дека ќе може да врзе сонче повеќе саати навечер, да си спие, ама се буди за да ручка. Леле денес беше ужасен ден;(;(;(;(, се уби од врескање,плачење, неможев да го смирам, ми дремеше на цицка, по пола саат, ќе задреме на цице, таман да го ставам во креветчр пишти вришти, па сопругот спремај АД по 30мл да се смири после саат време, абре ужас, ниту го избањавме ниту ништо, и од 7 ипол заспа и еве го спие сега. Не знам што да правам, од што се премори, неможев да го смирам, ептен ми беше мака ептен. А инаку преку ден ми е на дневна светлина, а невечер со пригушено светло спие.

6. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Probajte direktno od mala casha,fildzance.
    So sin mi taka pocnav od 6 meseci,nema potreba od shishe

На Kuklicka17 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    17.277
    Леле исто и мојава ,еве го цел март ако е искакана 3-4 пати.На осум девет дена кака,и давам чајче од анасон и камилица па така некако ќе се искака.

8. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Update мал да дадам. Вчера испив една шоља анасон, сабајле уште една. Отидов до продавница да купам ким, се враќам дома мм вика почна да мириса чудно пред некоја минута. Госпожа си завршила работа у сон :D

На Lovebug01, thelittle17, mssuniquee и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    @mssuniquee @Bicka77 @azelea @Lovebug01 ја зашо цело време викам пијте чаеви како баба рада :D :D само тоа предлагам на сите и за грчеви , тегоби , какање . Ја се долевам буквално еве 2месеца чаеви пијам не сум прекината. Се кака секоа ден на секој подој и дење и ноќе и мака со грчеви речиси ич . Два дена некаде во 4 недела имаше малце така тегоби кенкаше и толку. Пробиотик давам од старт само на него почнав со Линекс па го завршив сега Ваја давам . Пијам бебешки за грчеви на Хумана (4+) (ким , камилица , сладок анасон , состав) што е тој 1чаша , сеа следно каков ќе најдам бебешки во аптека таков овој при крај е , Лакта микс пијам (1-2ч на ден) Камилица , Мајчина , Липа по нешто од овие пиам по една чаша секоа ден различно .

Последна измена: 29 март 2021
    На azelea, Nane26, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    5.715
    Терај вака секоа ден исто , денски светлина , прошетка надвор супер е времето веќе , звуци музика се најнормал дома , навечер одреди си време за капење пример кога ти одг и секоа вечер исто ако не го капиш па исто време за заспивање ќе почниш . Пример јас вака сум околу 8 го бањам , после бањање одма струја се мења , затемнувам го доам или така си леже го лулам зависи и за брзо заспива. Секоа ден исто прави , исто време ќе фатите ред , си сакаат рутина они . Најважно пази да не смене ден/ноќ , јас не го оставам да задремува после
    19:00h , го задеваме играме некогаш и од 18:00h е буден , освен ако е кенкав па сам да дремне , зависи дента колку спиел , ама и тоа е кратко , обично долгите дремки му се наутро и после 12-13h , после тоа му се кратки. Коа ќе заспие навечер , 2-3 пати се буде за доење на околу 3часа отприлика , нормал некоаш има и на 1 саат 2 , ќе закенка па малку ќе цицне или ќе го залулам , цуцла паднала .. на 3ти 2 месеца ќе праве , речиси од старт сме вака.

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    9.610
    4 месеци сме, до сега супер си какаше повеќе пати на ден, е сеа од ко прележавме ковид намали, дали има тоа врска незнам...Вчера се искака еднаш, еве денес не е. Пијам чај на хип за доилки цело време, има во него и ким...Не знам што да речам

На dromka и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    17.277
    Абе секој ден пијам и јас од овие чаеви,хумана,лакта микс,хип ама џабе ,а убаво си какаше секој ден до 1,5 месеци ,не знам што стана почна помалку да ми цица и многу се нервирам :(

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.330
    Нема шанси поради ковид цревата така да му работат, фаза му е.
    Моето цел втори месец така го помина на 5 дена се какаше, многу е стресно бе секое отварање памперс се надевав на каки.
    Сега е добар секој ден си кака, трпение само.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.330
    3 месеци ми е бебче.
    Синоќа последно јадеше во 7 и заспа, ноќно спиење значи и се разбуди кај 5 сабајле.
    Дали е нормално пошо се будеше прво кај 1 па после кај 5, некако многу сврза синоќа.

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    9.610
    Нормално е. Мене меѓу 3 и 4ти скок ми спиеше и по 8-9 саати сврзано :D

На dromka, thelittle17 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    27.259
    Нормално е ич не го буди сега веке се учи на ноќно спиење во раст е

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    Мајки има бебе атопичен дерматит од раѓање и никако да го смириме , ка и помине на недела две и пак ќе бувне , ни дадоа мустела селатопиа мачкам цело време ама сабајле пак и е воспалено 3+++ е бебе и ни рекоа следна вакцина ќе мора да одложат ако не и се смири кожата .... слично искуство и помош Ве молам 20210330_085812.jpg 20210330_085917.jpg IMG-2b17927081ea5973d4c21c89ac7d7a65-V.jpg

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    4.881
    Јас мачкав со биодерма сос спрејот додек абеше активен дерматитот а во меѓувреме го бањав со исто биодерма атодерм интенсив лосион и купката маслена . И се повлече од тогаш р под контрол инаку беше цело тело воспалено. Едит и на нас ни одлижија една вакцина поради истото ама штом се смири одма го однесов и ја прими вакцината една една недела покасно

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bravenewmama

Bravenewmama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    98
    Да пробате со Linola Fett кремата? Јас ја имам користено како мала бидејќи сум имала проблеми со алергии и сува кожа секогаш ми помагала, а и ден денес ако се нафрлам алергиски ја мачкам и одма се смирува местото. Ова е мое мислење ама консултирајте се со доктор.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    Ќе одиме после на педијатар да видам што ќе ми каже