Дали ова е од топло или што му е потпрено главчето на мојата рака, некогаш е малку некогаш е повеќе црвено некогаш воопшто нема Или можеби е нешто друго
Бебче мое кога се буди од спиење си го фаќа ќебенцето и си го трга во уста го става. Прееска после дневна дремка го најдов разбуден со ќебенце преку глава.
Мајки бебе е 2 месеца ,дали ви се случило вашето бебе да се заикнува кога спие. Значи, не да ика туку се заикнува како да ќе снема воздух.Не знам ни да го објаснам, а ме фаќа страв зошто ми прави така.
По колку саати ви преспиваат навечер бебињата без да се разбудат за јадење? Ние сме 2+ и по 5 часа не се буди за јадење. И кажете нешто за спиење,скоро секоја вечер сум будна до ниедно време (а бебка спокојно си спие) спијам од 7 до кај 10 сабајле и попладне едвај по саат време
Моето тераше исто по 5-6 саати. Почна од 1++ така. Кога направи 2 месеци почна по 7-8 саати без цицање.
Штознам дали е како што викаш, можно е.Значи како кога икаме, ама ова поврзано како да не може воздух да земе ми се чини.По неколку пати во денот ќе направи така. Инаку царски сум.
Ставај го во вреќа за спиење и така нема да му се мислиш дали ќе се покрие преку глава или па ќе спие откриено.
Па и моето беше така слично, зема воздух и свири. Ќе му помине за скоро, моето е 3 месеци и не прави така повеќе,не знам дали е поради царскиот?
Моите исто спиеја по 5-6 саати кога беа толкави после почнаа и повеќе саати да сврзуваат без јадење, сега 4+++ спијат по 8 саати
Има и тенки вреќички за следната сезона, можеш и полесно да го облекуваш за спиење. Јас или го облекувам само по шпикозни или боди со панталончиња, никогаш не му ставам 2 слоја облека по дома бидејќи е топло.
Браво како ви сврзуваат повеќе часови бебките. Ние се успиваме и првото станување и е за 3/4 часа, а после него обавезно на 2 часа станува некогаш и побрзо. Само на доење сме ама и малечки сме тек 5 недели. Затоа уште многу далеку ми изгледа спиењето повеќе од 3/4 часа.
Женска рано ти е. Мојот 3м има сега за скоро почна само еднаш да се буди и одма да заспива не мора ни нишкање ништо. Првиот месец беше хаос, ќе се будеше на 3 сати и после тоа по 2 сати не спиеше нишкај си колку сакаш ко ќе го спуштев во креветче ќе размрдаше и очите онолкави, по два сати се намачив ноќе. Сега е супер ама си има и месеци.
Не дека е правилно поубаво е вреќичка ама јас од старт сум со кебенце тенко и кога ќе се разбуди од 2м се покрива преку глава сега е скоро 6 уште си игра така го гризе па се покрива па го трга сам и веќе отрпнав пошто во спиење не го направил тоа
Se e mozno,se ragaat so zabce,moderno vreme hihihi Nie sme 3 meseci pa dzirka edno iako brat i izvadi na 11 meseci Od togas imam slusnato deka ako go cesha usheto mozno e zabce. No ne mora da znaci,sepak konsultirajte se so pedijatarot