Мајки јас од памет се извадив утрово детево ми стана и ритуал за расонување кај мене во кревет гушкање, бацување наеднаш ме докопа за уста и ептен ме болеше се погледнав во огледало гледам црвена точка ко да сака херпес да ми искача детево си го бацував има шанси нешто да му биде? Со години сум немала херпес од дете ми се чини
Вебинарот го следев преку Матрона https://www.facebook.com/MatronaINTL/ Еве линк. Од време на време организираат вебинари за доење и грижа за новороденче.
Колиефот нема активен ензим, затоа се чека 20 тина минути. Колипревот има активен ензим и може одма да се дава
Ако не ти бил излезен херпесот кога си го бакнувала, не би имало трансмисија. Земи нешо за имунитет одма да јакнеш.
Здраво мамички. Кога се воведува втор оброк? Ќерка ми има 5 месеци и на ад сме. Прв оброк јаде околу 2-3 супени лажици
tie se, jas gi davav do skoro, no maticnata sega mi gi smena i davam od ovie isti samo omega i d3 vo kapki od plivit
вие кои сте поттикнувале какање со термометар, дали веднаш бебето ви какало додека го ставате врвчето од термометарот или после некое време? и дали го подмачкувавте врвчето со малку од кремата за пеленска регија?
Поучена од форумов давам овошје со 1/3 житарка а за ручек зеленчук со скроб (тиква, компир или батат )
Мене ми кажаа обавезно на врвот крема. Денеска и мерев температура и после еден саат убаво се искака. Пред месец дена кога пробував за какање, воопшто не ми помогна а кумашинката ми кажуваше дека нејзиното бебе веднаш какало, ми викаше ќе осетиш како го турка топломерот.
пробав пред пола саат и еве уште чекам да се искака. се надевам ќе се олесни таман пред бањање. туркање на термометарот осетив ама само гас беше.
Одма зедов све што имав дома, мислам дека беше на почеток на искачање ваљда ништо нема да биде одма го измив раце, лице Цел ден се молам ништо да не му е
Ој побогу...што е тоа базен ензим и јас медицина завршив, ама дека постои кисел или базен прв пат слушам. Барем тематиката грчеви со сите студии ја обработив и повторив и тврдам дека измислиле глупости од само ним позната причина хаххахах
Што да ти кажувам јас не баш упатена што ќе ми кажат тоа купував ама нас искрено колиеф ептеннн ни помогнаа имам уште пола шишенце само навечер преед спиење давам за да дотрошам и плус пола саат после јадење иако заспан испушта гасови ептен му делуваат