1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Дали би му сметало на бебе Ленор омекшивач? Ги исправ постелнините, и ептен мириса, а знаете дека е малце појак, сега веќе спие, ама не знам дали би му сметало во дишење? Земав ги извадив и ги тргнав, ама уште мириса во соба, и седам со отворена врата да излуфтирам, и се мислам дали му смета мирисов, го надгледувам.. (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

2. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    433
    Мајки, малиот ми е 25 дена и се нафрли цел на лице како ситни црвени точки. Некој совет со што да го мачкам за да помине?

3. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Абе ништо нема да му се случи во моментов, и не верувам дека ќе покаже дека му смета мирисот, гледај да одбегнуваш во иднина, зошто во долгорочна практика за никој не е пожелно дишење на толку хемија не пак за бебе :)

На dromka и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    9.612
    Tоа се беби акни, се чисти од твоите хормони. Ќе поминат. Мачкај со кремче само не го оставај суво лицето. Јас мачкав со бепантен се исчисти за 1 недела.

На Bicka77, Fatalnata, IChika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Се согласувам. Најголемата грешка што ја направив е што ги послушав дека сами од себе ќе си поминат, да не мачкам ништо за да не ги дозатнеме порите на кожата, и кутро бебе му се исуши лиценцето и уште толку се нафрли. Кога ѝ го миев лицето како корнишонче да миев, гребеше :( почнав после миење да ја мачкам со Mustela-stelatopia за два дена ите како подобрување имаше :whew:

На mila89, IChika, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    9.612
    Да и мене педијатарот ми рече да не ја оставам сува кожата дека е поподложна на бактерии така. Не се третираат со ништо посебно,кремче што си користи за лице е доволно. Ќерка ми беше цела нафрлана на образите,челото и вратот, изгледаше страшно како воспалено. За неколку дена црвенилото се повлече, а акните се повлекоа за 1 недела, 10на дена, така нешто беше.

На IChika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Кај нас многу подолго траеја искрено, веројатно затоа што не ги чепкавме. Се појавија околу втората недела, траеја до сега, веќе во седма недела сме. Значи горе-долу еден месец. Кога видов подобрување ми падна камен, дека само полошо и полошо изгледаше...

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.196
    Исто и ние, не третиравме со кремче често и затоа изгледа подолго се задржаа. А како поминаа тие ни се појави теменицата. Па и таа досадна не се чисти лесно и еве на 5 месеци уште има по некое жолтило низ главчето. :x

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ...Arthemisia...

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    895
    Леле и теменица башка, дека имаме коса цела глава ѝ е плус веѓите и зад ушите... викаш до 5 ти? :o Со што третираше?

10. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.196
    Само со масло бебешко 1 саат пред бањање мачкав. И после бањање чешлав со четка во кружни движења прво да се одлепат малку па после со чешелчето собирав.
    Едит: сега пријателка една ми рече таа дека мачкала јекодерм па на ум сум да пробам и тоа. Сакав и шампонче да земам за теменица но овде немаме такво а не иде некој од мк за брзо време да ми донесе.
    Ќе ја тагнам @Inana123 таа исто имаше бебенце со густо косиче па да ни каже дали се исчисти.

На dromka и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  11. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    7.271
    Пишав и во темата детска козметика но не добив одговор.
    Дали да купам Биодерма или уриаж за бебе со сува кожа?
    Како да му се лупи кожичето, му се обновува..

12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    34.713
    Ах мајки ние бевме на први вакцини.Прими малата превенар13, рота и шестовалентна.Ова плакање нејно живот ни скрати мислам;(. Сега си викам ма сите од пораѓај се плашиме , а пораѓајот е ништо во споредба со вакцината.Мене работите нив што ги боли ми се поболни од мене нешто што ме боли:(.
    Инаку прашав за ротата дали морам после еден саат да ја доам .Докторот рече дека тоа е застарено и според новото може одма да се дои.Ама после вакво плакање малата не ни побара да цица :(.

На Ema.Sk, azelea и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Биодерма цицабио одма ги снемува

На IChika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ставај масло било какво пред бањање, откако ќе се избања чешлај и намачкај со лосионот што го ставаш на телото, ние вака правевме со три бањања скроз се исчисти

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Биодерма ние користиме и сум презадоволна

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Здраво мамички,на малава и давав Нан1 оптипро ама маж ми денес купил нан1 комфорд...знае ли некоја да ми каже која е разликата и дали е ок вака да се мења млекото,фала ви

17. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.554
    Мајки ние уште некој ден и полниме 3 месеци,знам дека е рано ама приметувам дека едното окце и гледа навнатре. Вака кога ја гледам не приметувам баш разлика ама на слика се приметува дека и "забегува" едното. Треба ли да ја однесам на преглед или нема место за паника:worried: Секако на следна контрола после празницивеќе го прашам педијатарот ама чекам и ваше мислење

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Денес бебе полни 3месеци и наеднаш многу смени во понашање.
    Не сака да спие, гуга и “пее” цеееел ден, се тегне неќе ни да цица по многу, само и само да не ја прекинам во гугање.
    Од 4 прееска дури сега во 9 ми заспа, во овие 5 часа две дремки по едвај 15мин имаше.
    Е сеа, друго да прашам :D

Кога бевме на контрола кај ортопед пред некој ден ми покажуваше какви вежби со рачињата да и правам, да ги шири,да и ги вкрстам па да и ги фатам и нежно повлечам,за да она ја држи самостално главата. Ама,на бебе ептен и се засвиѓа вежбата и одвај чека да ја фатам за да се поткрене, баш онака во полуседечка позиција доаѓа.
    Нели,не ја оставам подолго од некоја секунда така,ама пак ми е страв.. мало е сепак.
    Правите такви вежби вие, се бунтуваат за да се поткренат и вашите?

На Ema.Sk и Cakicka им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.264
    Допаѓања:
    18.129
    И јас исто мислев за малата. И си закажав во Систина преглед, не се сеќавам кај кој лекар беше пред 3ипол години.
    Испадна за џабе сум се грижела. Ми објасни дека носната коска не и е развиена и се создава оптичка варка дека едното окце забегува. Како ќе се формира коската тоа ќе исчезне. И така и беше.
    Се надевам нема да има ништо ни кај вас.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Isti sme i nie,shtom ke ja dignam taka so racinjata ne saka nazad:lol:
    I mene mi beshe strav i cudno no samite deca si pokazuvaat na shto se spremni.
    Nie pred nekoj den napravivme 4 i bash deneska na pregled ja prashav Dr i mi rece moze da ja stavam po malku da poseduva na 45 stepeni.