Да јас и ги правам на мојата исто педијатарката ми ја кажа вежбата уште пред еден месец и она цело време сака да ја правиме и але за 12 дена ќе правиме 3 месеци.
Јас сум во паника, детево само што се искака, ама во каката имаше нешто како слуз, како мрсул растегливо и лигаво, искрено се исплашив многу, му се има ли на друг случено, од што може да биде?
И кај нас имаше таков слуз пред неколку недели. Мислам дека не е алармантно но следи ситуација. Еднаш или два пати се случи кај нас. На тој начин ги исфрлаат мрсулчињата мислам. Баш тогаш имаше бебе и како затнато носе хрчеше малку. Јас и ставав физиолошки раствор после секое бањање.
Сега читав на интернет за ова, најверојатно е од што примаше антибиотик до пред два дена, беше настинат претходната недела и тт имаше, плус и воведовме оброк па по се изгледа од ова е нешто.
Во која положба ги храните бебињата? Оние што се на ад? Во раце или легнати? Ја некогаш во раце а некогаш ја легнувам на перничката за доење
Во раце, во положба како за доење најчесто. Е сега е по голем и многу прета па не можам да го додржам со една рака и некогаш го легнувам меѓу моите нозе, а главата му ја потпирам на мојата нога да е исправен.
Јас моите ги ранам легнати на перничка, не сакаат во раце посебно не сега откако влеговме во 5ти скок
Zdravo majki Vaka na maloto ima 4 nedeli na dvete obravcinja mu izlegoa kako bubulicki, dali imate iskustvo so Eozin (crvena tecnost) da im gi mackate licencata na vasite malecki?
Нормално е бебешки акни се појавуваат, имаше и моето бебе но не го мачкав со ништо сами исчезнуваат после некое време. Така ми кажаа така и испадна на крај. Ако имате инста може да ја следите многу корисни совети дава. https://www.instagram.com/p/CK8kQiYrcyf/?igshid=1ivzfefks6706, еве тука има и за бебешките акни
Мамички кога преминувате од 1 на 2 Аптамил дали давате иста количина како што пиеле (ние пиеме по 160мл)? Може е глупаво прашањето ама тоа ми се врти во главата
Мајки, на бебуш му паѓа косата по малку. На чаршавот што спие приметувам паднати влакна. Бебе е 4 месеци. Дали е нормално ?
Мамички да ве прашам за широк повој кај девојче, од кога ставате, кој ви кажува дали треба да се стави или не? Малата е еден месец и до сега 2 пати е носена педијатар не ми има ништо спомнато, мене сега ми текна, а на ортопед дури на два месеци нели се оди...
Почекај уште еден месец, ортопедот ако ти каже дека треба ќе ставаш. Јас на двете деца не сум ставала.
Ако е буден во раце, а навечер му давам дирекно во креветчето како што си спие. И си продолжува со спиење.
Педијатарката во Ремедика ми кажа да ставам откако ќе падне папочето. Јас кога ставав, кога заборавав. Потоа ортопедот на прегледот на 2 месеци рече дека нема потреба, да не ја малтретирам
Ние уште некој ден и полни 3 месеци сме,широк повој и ставам од самото доаѓање дома од болница така ми кажа патронажната. Педијатарот ми рече дека они препорачуваат до 6м да се става ама најубаво да каже ортопед. Ние утре сме на ортопед па баш ќе видиме што ќе каже