Не давав вода додека не почна со цврста храна. Ќе ти зборат од страна дека мора, дека е лето и може да дехидрира, дека порано давале ама повеќе педијатри ми кажаа дека нема никаква потреба. Со давањето вода можеш да го загрозиш доењето, ќе му се полни желудничето со вода и ќе се одложи цицањето.
Како ги навикнавте бебињата да спијат во креветче? Мојава само во количка спие и преку ноќ и преку ден само во количка да ја возам така заспива,ако ја ставам во креветче се буди и плаче
Здраво доколку некој ги користел капките Биогаја за грчеви како де даваат? 5 капки од еднаш ли? Или 5 една по една? Една по еднс мислсм во текот на целиот ден Ств не знам .. бебе има 10 дена
Само со Mustela stelatopia ги исчистив, повеќе од 40 дена ги имавме, и сега чат-пат има по некое, ама далеку далеку помалку и посмирено од предходно.
Jas ne planiram, mojata e skoro 4nedeli. Vo leto se preporacuva pocesto doenje za da ne dehidrira, mlekoto ima se sto mu treba na bebe.
Mackav 2 pati na den tobrex i perioral na frezyderm po preporaka na pedijatar. 2-3 dena bevme raat i se pojavija vrukenicive. Bea bas kako sitni bubulicki so bela tocka vo sredina zatoa torbexot toa e antibiotska krema, pominaa za den dva,koga vidov podobruvanje i prekinav da mackam
Vakvi li bea? Mene mi kazaa octenisept da mackam t.e da brisam @...Arthemisia... jas eve nedela dena mackam stelatopia nema aber
Slicno imase i crveno krugce okolu ama mnogu poveke od ova po celoto i obrazite. Mi rece pediajtarot i da ne ja bacuvame po liceto veke
Хранилка за бебе од која возраст се користи? Дали почнавте да ги користите одма штом почнавте со вкусови и воведување на оброк? Треба да одберам некој поклон покрупен. Се мислам за хранилка секако ќе ми треба за понатаму. Нема да згрешам нели? Бебето е скоро 2 месеци
Нема да згрешиш, хранилка секако ќе ти треба. Го седнував во неа од прв момент кога почна со пробување вкусови и уште си јаде во неа, 1 година ќе прави.
Девојки ми треба совет бебе утре ќе прави 2 недели. Само на цицање сме. Последно време во спиењето ич не е мирна се тегни плачи стенка како да ја мачи нешто. еден ден не е појдена да кака денес ќе ја стимулирам ама не ми се верува да е од тоа, претходно какана па пак исто прави жал ми е веќе да ја гледам а не знам како да и помогнам
Почнуваат грчевите затоа така праи, купи и капки, термофорче на меше и со лесно. И не е ич страшно што не е еден ден искакана, батали стимулирање, на што и да мислиш.
Фала ти миличка ќе купам да видиме како ќе биде се мачи кутрата ептен. За стимулација патронажната ми рече со масло-павловичева и топломер да стимулираме