Моето е на ад да го вратам времето ќе продолжев бар 10тина мл вода. До 3ти месец ќе му дадев кога ќе икаше пример си пиеше, како почна со храна се мачам да му дадам и си викам вака ако тера летово не знам што ќе прајме. Ни сокчиња разредени не сака, само водата од овошјето што го варам ја пие. Така што сама одлучи, моето искуство е такво. Дали треба или не не знам ама со второ од старт би давала по малце, а не сега да се нервирам дека ми ја плука
Речиси сите ја плукаат, еве го моето уште саглам не пие. Но тоа не значи дека требаше да давам вода додека беше само на млеко и дека сега ќе сркаше вода поради тоа. Интересно му е од шише од оние купечка вода што се со испакнат дел како цуцле, пробај со такво. Ретко кое бебе сака да пие вода и нема потреба да се јадеш што не си давала вода, не значи дека сега ќе пиеше. Останува тоа дека вода не се дава додека не почнат со храна, млекото е она што им е доволно и потребно.
Пробав и со такво нр ја сака. Многу ретко да испие 30мл. Работата е што ако е на ад препорачливо е да пие вода особено преку лето. Се надевам ќе пропие за некој месец. Се си мислам дека ако продолжев ќе си ја пиеше, убаво си ја прифати и ја ете божем да не го дујам...
Potpolno se soglasuvam,na kerkami nikako ne i davav voda bidejki bese na doenje,i koga dojde vreme za voda,koga pocna da jade kasicki,potpolno ja odbivase,leto dojde,taa mnogu se potese,malku cicase,i bese sklet od zeskoto,i se dovedovne do situacija da ne se izmocka celi 8h,bidejki tecnostite gi isfrlase so potenje,a koga se izmocka bese mnogu malku,urinata na pampersot bese so temno kafeava boja i mnogu jak miris na amonijak,ja odnesov na decko,i ni stavija infuzija,bidejki mozese da dehidrira i da gi ostetime bubrezite,znaci mozev da napravam pogolema belja odkolku da i davav kako sto velis bar po 10ml dnevno samo kolku da ja prifati teksturata na vodata uste vo prvite meseci koga nisto nerazbiraat. Doma prodolzivme so voda so spric,sto bese apsolutna greska takov nacin na davanje na tecnost, no morav drug nacin nemase I sega so bebeto mislam deka ja napraviv istata greska,do 3 meseci mu davav caj koha imase grcevi,ne poveke od 20 ml dnevno,ili vodicka ne poveke od dve tri goltki dnevno,potoa prekinav,ete go sega 6 meseci,nesaka ni vida ni caj ni sok,se nadevam deka ke se sredi za mesec dva kiga ke pocne pekolot nadvor
Океј е 30 мл Додека дојде лето, твоето сè помалку ќе пие ад, ете ако некој ти рекол да пие вода поради ад. Со зголемување на број на оброци, ќе намалуваш ад и веќе нема да се рачуна дека е на ад бидејќи јаде храна Добро е што не си го дуљкала со вода, а не да се нервираш поради тоа Едит. Не е гаранција ако пиеше 10 мл, дека сега ќе пиеше повеќе од 30.
Ок е ама тоа е еднаш онака по случајност многу ретко. И тогаш сум живи радости. За водава и ад преку лето читав на нет. Педијатриве некако неми кога прашував за ад и дали треба вода да пие. Ајдр мора да пропие ја сум упорна на глава му се качувам
Ама летово твоето нема да е на ад. Во смисла, си има и друго, може вода во каша да му ставиш и сл. Бебе на ад е бебе што нема ништо друго, само ад. Кога ќе има 3 оброци, па и ужина на пример, нема да речеш бебево е на ад, нели. На тоа мислев. Ќе пропие, ќе треба време. Кај сите скоро е така, не се нервирај, чувај енергија
И мојата така си спие со бутната глава во оградицата на креветче, дури и се држи за неа кога ќе заспие цврсто се врти на грб и си спие така. Не ги тргај да не се повреди од дрвото на креветчето.
Ќерка ми фати дури на 4 и пол месеци, неќеше ниту една. Секакви купував пробував но не сакаше ниту една. На крај зедов на Tommee Tippee и одма ја фати
@Inana123 Ќе ги пробам и тие, 4 пар лажливки оваа недела @A.n.g.e.l.a.V Леле души Нит син ми фати ни малава. Ама она греота со прсте во уста спие, си цуца прстиња знае и цела рака да бутне
И јас купив три цуцли до сега, ни една не сака, цуца 10 секунди, гледа нема јадење и ја плука, се нервира ако му ја вратам пак, и плаче, сега за сега се откажав, после 3 месеци ќе пробам пак, викаат сите после тоа поголем број на бебиња фаќале цуцла, па ќе видиме. Веќе нит спие, нит цуцла сака, нит се залажува некако, буквално нешто му е занимливо само 3 минути, и толку, ако лежи одма после тоа почнува да плаче да го земеш, зошто не му е интересна играчката. плус во скок сме, ужас е со спиење, ќе се мрднам мислам дека. Не знам, нашиве оградички се малце подебели и ме фаќа страв, само станувам го гледам, иако се буди мн често, пак почна и на 40 мин да се буди ради скоков, сеа уште оградициве ми фалеа и да не спијам цела ноќ.
Jas i ja kupiv taa vo bolnica sto ja davaa edna zelena demek medicinska od remedika. Ne e nekoj cicac na cucla ama za presoblakanje ja zanimava i koa ja faka nervoza od grcevi mesto mojata cicka da ja dzvaka koga znam deka e jadena i ja davam cuclava i brka rabota
И мојата почна така да се бутка во оградата кога влезе во 5ти скок изгледа така ќе биде додека да заврши... за спиење не збори двајцата се будат по цели вечери те едното те другото и така во круг
@mssuniquee @ivance.. @thelittle17 деца со карактери се тоа . Нека се живи и здрави, нека цуцаат што им е слатко... @thelittle17 спиењето па не ни е ни било некоја силна страна, од раѓање не сака да спие, со скоковите бетер е.
Па искрено и баш се мислам по ептен малце да ѝ давам, кога сме надвор посебно и кога е многу топло. Зборувам за 5 до 10мл максимум, не да ѝ заменува оброк... Да се дополнам, никакви чајчиња до сега не сум давала, не ни планирам. Значи единствено млеко од цице пробала, капки против грчеви, д3 и пробиотик, па тогаш си викам дека малку вода не би требало да и штети. А ја гледам кога миеме лице понекогаш со јазичето си ги лови капките од страна
А мора ли да сака цуцла? Нели викаат не е добро бебе да се лаже со лажливка. Јас имам купено да,а само два пати и давав, уште кога беше ептен бебе првата недела.некако немам потреба што знам.
Не мора. И јас мислам поарно што не сака. После па не ќе можеме да ги одвикнеме. А нашите и на @ivance.. се веќе ,,моми" можеш и инаку да ѓи залажеш да се смират .
Така е се согласувам нека не се лажат со цуце. @DELFINA81 овие момиве наши се опасни затоа може да ги залажеш со нешто друго