И мојата не сакаше тие два пати што и давав,а и не се трудев да научи да сака,некако не гледам нешто корисно од тоа,цуцај пластика без веза..
Те читам, ист мојот. Два пати му дадов цуце се мољакавме за спиење (што е реткост) испадна контра ефект со цуцето. Како што би рекла другарка ми "ич не го ни запознавај со цуце".
Just for the record, по разговор со блиска личност-педијатар, ме советуваше вака: во многу топли денови да пробам да дадам вода, дојолку бебето не ја сака значи доволно си прима од млекото, но ако сака, значи има потреба. Да не дојде до забуна, бебе да е веќе нацицано и да не му се дава многи.
Бебево ми се смени скроз последниве денови. Од старт не сака да спие сама во креветче, што не пробавме, со вриштење бевме секоја вечер. Како и да е long story short, спие со нас. Ја легнував до мене, и давав да цица и заспиваше, си се будеше на 2 ипол саати, цица и пак продолжува. Е се супер до пред 4 дена. Цица во раце зашто не сака да ја легнам на кревет, не заспива, вришти за да ја кренам да биде исправена. Очите отворени и гледа само. И најмал обид да ја легнам, вришти. И така ќе заспие на крај, во вертикала. Ако ја легнам, знае пак да се разбуди и пак се од ново. До задутре 8 недели прави. Ич не сум ги пратела тие скокови во развој и не сум запознаена, можно ли е да е до тоа? Се соочува ли некоја со слична ситуација?
Ако ти е на родена околу терминот, најверојатно е вториот скок. Кај мене во третиот почна со вриштење за се живо. А првиот и вториот не ги приметив покрај грчевите.
Немаш потреба да ставаш Колд веќе е топло времето,а и ова ветре не е страшно.Мачкај само со хидратантна крема или евентуално ако сакаш со фактор сега ради сонцето
Фактор не ми се мачка, читав тука под 6 месеци не е препорачливо а моево е 4. Наредна недела за секој случај ќе прашам педијатар. Хидратантна крема за лице мачкам обавезно.
И моево тој период беше такво. Цел ден во раце, воопшто не спиеше ни преку ден, навечер едвај. Заспиваше во раце и кога го легнував веднаш ги отвораше очите и си гледаше. 2-3 дена мислам траеше кај нас.
Уште едно прашање имам за денес Дали да купам капче за бебе, да го носи во количка, на сонце ако сме? Гледав едни со тремче во Ваикики. Не ме бендисуваат ама па шешири ич немаше за под една година. Ми е страв топло да не и држи на главата повеќе. Да напоменам дека главата никогаш не и на сонце додека ја возам ама некако уште се мачам со прогнозава па се случува да поминеме малку време на јако сонце, додека да ја дотуркам количката до дома.
Заштитена ти е во количка зошто плус капче, само ќе се вруќи бебе. На моето зимно време не сум ставила, не па сега кога е жешко. Но, ако ја држиш да е директно на сонце тогаш стави некое летно капче.
Пишав и во другата тема ама никој не ми одговори вие сте тука поактивни... Вчера не мереа и во рок од две недели бебчето има качено само 220гр, а претходно качуваше по 1кг месечно...а и почна да ми забушава за јадење, ако не го понудиш почна сам да не бара освен навечер....А почна и да врзува по 5-6 саати навечер и му се намалија оброците... Пробав да му зголемам количина, нејќе да пие, од 5 пати, 2 ќе испие другите ќе го остави или поврати Дали можеби зошто на 3 месеци веќе ја имавме дуплирано родилната тежина сега стагнираме или се работи за нешто друго Иначе добри сме,весели,полни пелени ама килажава ме загрижи...Иначе на ад сме Искуство од поискусните мамички???
нам на 2м контрола матичната ни кажа дека и да качи само 400-500гр наредниот месец, ќе биде во ред, такашто 220гр за две недели ми звучи ок, можеби другата половина од месецот ќе качи малку повеќе па кога ќе собереш и поделиш по ден ќе излезе препорачаната грамажа од околу 20гр дневно. е сега ние сме само на доење, не знам дали има разлика кога се дава ад. штом сте весели и со полни пелени, немаш гајле мислам, ама разговарај си и со педијатарот на наредна контрола.
Незнам дали е за оваа тема прашањето, бебе е точно 2 месеци, и ја приметувам од време на време со очињата погледнува навнатре, со двете очиња погледот и е навнатре кон носот. Не се случува често но од време на време ја забележувам дека така гледа. Има ли простор за паника се случило ли на некој така во првите месеци?
Истото е и кај нас. Посебно е изразено со едното окце. Баш прашував тука. Мислам нема простор за паника, до 6 месеци би требало да се среди.
Мојата (3+ месеци) сеуште знае понекогаш да ги спои очињата, сега ја приметувам само со едното "забегува" ама до година треба да се среди тоа. И ја прашував тука ама мислам нема простор за паника,се ке биде во ред
Majki...Kolku vi spiea bebinjata na 3 meseci preku den I kolku casa vrzuvaa navecer? Kako znaete kolku treba da cica? I dali ja zatresuvale po malce glavata...ne se slucuva cesto no ponekogas primetuvam...I Dali nekogas nervozno cicale...od sto moze da e toa
Ne moze da spie od premnohu ceshanje vo predelot na gushickata,celo vreme se vrti. Pomosh shto da mackam,sega staviv samo od kremata shto ja koristime sekojdnevno Mn e crveno,nekolku dena imashe crveni brumcinja,mislev vrukinki se. Preku den ne se ceshashe,a sega mn,ne moze da spie. Jekoderm,afloderm imam Za sega da spasam situacija