Да...Вечерва ќе седам да видам дали одма отвара очи или прво се размрдува,а јас кома.Како може да сум таков дебил Да ја осетам ќе ја земам ќе се нацица,ем она најадена ем наспиена.
Ама она може се размрдува за цице ако е гладна,а јас спијам,се расонува и после не фаќа. Еееј неможам да си простам шо ми се случува.Да завртеше глава само, јас бев будна
Без такви навреди кон себеси. Доењето само по себе истоштува, а каде се обврските по цел ден. Од скокот е ова, ако имаш сила вечерва анализирај ја.
Bebe ako e gladno ilo neso ne mu cini nema da se tegne u krevet ke vristi posle 2 min ako ne mu obratis paznja taka da ne se potepuvaj sama sebe. Mojata na 1 mesec vrzuva po 5-6 saati son navecer i ja se mislev ne ja slusam si vikav sto majka ke bev ama nema veze si spie bebeto. Preku den ako ne i dades usta koa otvara odma vika taka da uzivaj
@Love86 колку за утеха и кај мене 4 и 5 скок како споени да се 4от со нецицање, 5ов со заспивање. Како да немаше пауза, заврши едната почна одма другата мака. Одвај чекам да заврши и 5ов, уште 10 дена да видам дали ќе се смени нешто.
Zdravo majki me interesira dali mu stavate zastiten krem so faktor na maleckoto koga go setate nadvor? Inaku moeto malo e 6ta nedela
Edno prasanje...kako gi davate colief kapkite na doeni bebinj? Go citav toa upatstvoto nivno ama jas ne praam taka vo lazicka mleko malce i kapki. Ovie pisale vo 15ml da se stavat kapki pa prvo toa da ispie beba posle na cicka...
@Love86 и моите се во 5-ти скок и исто навечер се будаат и гукаат во креветче после извесно време заспиваат, немој да се обвинуваш и мене ми се има случено да не осетам дека некое се разбудило па ме будат мајка ми или свеки едвај чекам да заврши да се наспијам како човек
Не сум ставала досега, но планирам да користам природна, па ќе почнам со Веледа или со Лавера. Ѕирни ја темата Детска козметика и Крема за сончање за бебиња, баш се зборуваше скоро за ова.
Мајки бебче ми е 3 месеци и 3 недели ама цел ден си збори испушта звуци како аа, ее, ге, гео и слично како да кажува нешто дали е тоа соодветно за овој период или нешто го мачи?? Исто кога сака да спие пишти плаче одвај се заспиваме а и цицањето ни е борба со сила да го натерам да фати а кога фати си цица
Дали само моево бебе од кога ке поврати бара одма да пие млеко или сите бебиња се такви ? Значи ни 5 мин не може да седи онака без ништо да нема во уста Понекогаш го лажам малку со цуцла но кратко време трае
Соодветно е, не се секирај. Веќе после 3ти месец почнуваат поинтензивно да гугаат или да “комуницираат” со луѓето околу нив. Возвраќај и на гугањето, интересно им е да си го слушаат својот глас. Замисли колку им е ново ова на нив, па затоа и по цел ден го прават
Мамс какви подлоги користите за на под ? Мојава така енергично прета со нозете се си мислам ја боли. Имам јас една ама како тенка, шо знам
Еве ја нашата, ако мислеше на ваква подлога .. И на спална ја ставам некогаш, ама претежно е на под легната на неа, или на тепихче или на ќебе ставена.