Имам скроз иста комбинација само нашето со џиџињата не е стабилно паѓа Значи и тоа што удира силно не е страшно. На прав пат сум била
Мајки дај кажете нешто против црвено газе значи смени памперс исфрлив влажни марамици пробав секакви креми од судокрем маст за потпарено фризидерм канестен афлодерм со препорака од матичен мустела идруги значи ништо не ни помага. Ако знаете уште нешто или некој совет добредојден ке ми е фала ви...
A da probate old school peleni...tetri...malce poise rabota e ama ako si gi isprobala site pampersi i kremi drugo ne mi tekniuva
И би додала, наместо влажни марамици, одмивање со вода, или евентуално со чај од камилица.. и пробај со пудра наместо креми..
Повторно јас... Ако бебе не спие оти не спие ако спие оти спие и мене не ми е ништо погодено ама инстиктот ми вели дека има некоја мака бебе... Од вчера до денес никако не станува ако не ја разбудам и тоа ја разбудувам да цица и 3 мин е разбудена пак заспива море гола ја соблекувам море се се и пак спие. Вчера и мерев емпература оти ми беше топличка во газе измерив 37 мислам дека се одзема 0,5 и иди 36,5. Денес од сабајле поврати 4 пати пак и мерев температура пак исто покажува се јавив на болница да се консултирам ми рекоја да одам на педијатар да видиме за што сее работи... спиењето и е катастрофа се мачи кутро дете само стенка само плачи само се тегни стварно не знам што е работава еве ако се толерира до 10 дена да не кака да го исклучам тој проблем ама друг не ми иди на ум.... Сношти цела се истегна и се залепи до мене- константно сум до незе спиеме заедно и пак истото го прави не е дека мене ме бара.... Некој да има слично искуство? денес 3 недели
Се толерира ама тоа е проблемот верувај истото го минав одкако се искака се се врати во нормала тешко и е затоа нема страшно нс доење е или ад ако е ад пробај смени го ако е доење внимавај што јадеш има некаде табели што смееш што ствара запекче.. Јас сменив млеко и веќе немашр таков проблем
На доење сме ќе ја проверам табелата фала ти премногу на 2дена само еднаш кака и тоа не е премногу ....
Можеби се грчеви. Ставај и топла тетра пелена мешето, масирај ја со масло и прави вежби со ногичињата. Прашај си педијатар дали да даваш капки за грчеви и пробиотик, како што знам не си во Мк а во секоја држава педијатрите имаат различна пракса да речам. Доенчиња се толерираат да не се какани една недела, па и до 10 дена. Температурата исто ми изгледа сосем нормална. Не се грижи, ќе пројде ова е период што го минат сите бебенца.
Фала ти многу јас пијам чај од ким само за да нема грчеви а не ми изгледаат како грчеви секако ќе одам покасно на педијатар ќе прашам што даваат тука да не сум во Македонија... Уште еднаш фала многу нека поминува овај период неможам да не гледам толку ми е жал плачам јас од што незнам како да и помогнам